Politika

Inguna Sudraba var palikt "oligarhu lietas" komisijas vadībā

© Sputnik / Sergey MelkonovИнгуна Судраба - депутат Сейма от партии "От сердца – Латвии"
Ингуна Судраба - депутат Сейма от партии От сердца – Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spriežot pēc pirmās "oligarhu lietas" parlamenta komisijas locekļu aptaujas rezultātiem, 8. augustā Ingūna Sudraba paliks komisijas vadībā.

RĪGA, 3. augusts – Sputnik. Lai aizstātu Ingunu Sudrabu (No sirds Latvijai) ar Andreju Judinu ("Vienotība") "oligarhu lietas" parlamenta izmeklēšanas komisijas vadītāja amatā varētu nepietikt balsu, raksta TVNET, atsaucoties uz aģentūras LETA aptauju.

Nacionālās apvienības deputāts Ritvars Jansons paziņoja, ka 8. augusta komisijas sēdē piedāvās nobalsot par Sudrabas aizstāšanu. Ja komisijas locekļi šo piedāvājumu atbalstīs, Jansons piedāvās šim amatam apstiprināt Judinu. Kā iepriekš paziņojis Jansons, Nacionālā apvienība uzskata, ka Sudraba kā persona minētā "oligarhu pārrunu" atšifrējumos, atrodas interešu konfliktā un tādēļ nevar vadīt komisiju.

Ingūna Sudraba - Sputnik Latvija
Pats sev tiesnesis: Sudrabu norīkoja izmeklēt "oligarhu lietu"

Savukārt pats Judins teica, ka viņam neesot grūti atkārtoti balotēties komisijas priekšsēdētāja amatam, taču viņš neredz tam jēgu situācijā, kad Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji paziņoja, ka neatbalstīs viņa iecelšanu amatā. Pēc Judina viedokļa, nepieciešams vairāk koncentrēties uz komisijas uzdevumiem, un to viņš var darīt arī esošajā statusā.

Turklāt vakar Latvijas Reģionu apvienības (LRA) parlamenta frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga paziņoja, ka viņai ir šaubas gan par Judinu, gan par Sudrabu, kuru kandidatūras iepriekš piedāvājusi viņa pati. Kleinberga uzskata, ka komisijas priekšgalā ir jābūt Nacionālās apvienības pārstāvim, taču Ritvars Jansons nevēlas uzņemties tās priekšsēdētāja pienākumus.

Atzīmēsim, ka Mārtiņš Bondars atstājis LRA priekšsēdētāja amatu tieši protesta kārtā, pēc tam, kad LRA frakcijas pārstāvis komisijā Mārtiņš Šics nobalsoja par Sudrabas vadību.

Ziņu lente
0