Rīgas ostas vadītājs: Krievijai ir izdevīgs tranzīts caur Latviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ansis Zeltiņš atzīmēja, ka nevajag cerēt uz lieliem Krievijas tranzītkravas apjomiem, jāpiesaista vairāk kravas no Āzijas, tostarp no Ķīnas.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Kravu plūsma no Krievijas caur Latvijas ostām saglabājas nemainīga, jo tranzīts caur Latviju vēl aizvien ir ekonomiski izdevīgs, paziņoja radio Baltkom ēterā Rīgas brīvostas jaunais vadītājs Ansis Zeltiņš. Taču viņš piebilda, ka nevajadzētu pārlieku cerēt uz lieliem Krievijas tranzītkravu apjomiem.

"Mums ir jāņem vērā šis risks. Un mums būs jāstrādā daudz cītīgāk, lai būtu kaut kāda perspektīva," — uzsvēra viņš.

Šobrīd, pēc Rīgas brīvostas jaunā vadītāja vārdiem, Latvijai nāksies kārtīgi strādāt pie tā, lai piesaistītu vairāk kravu no Āzijas. Viņš atzīmēja, ka pēdējos divus gadus visi lielākie Latvijas tranzīta koridora dalībnieki cieši strādā pie tā, lai sadarbotos, piemēram, ar Ķīnu, taču tas prasa lielas pūles un naudu.

Рижский свободный порт - Sputnik Latvija
Rīgas brīvostas pārvaldnieks nolēmis atstāt amatu

Ansis Zeltiņš tika apstiprināts Rīgas brīvostas vadītāja amatā 28.jūlijā. viņš ir dzimis 1975.gadā, ieguvis jūras transporta bakalaura/maģistra grādu Latvijas Jūras akadēmijā un menedžmenta maģistra grādu Salfordas Universitātē Lielbritānijā. Viņa profesionālā pieredze ir saistīta, gan ar jūrniecības nozari (kravas kuģu kapteiņa palīgs Aframax kuģa tipos), gan ar vadošajiem amatiem privātajā un publiskajā transporta un loģistikas sektorā.

Pirms iecelšanas ostas vadītāja amatā Zeltiņš ieņēma AS Latvijas Dzelzceļš padomes priekšsēdētāja amatu. Viņa kandidatūru izvirzījusi speciāla konkursa komisija, kura izskatīja 24 pretendentu kandidatūras, satiksmes ministrs Uldis Augulis atbalstīja Zeltiņa iecelšanu amatā.

Par vienu no pirmajiem uzdevumiem ostas vadītāja amatā Zeltiņš nosauca darbu pabeigšanu eksporta termināla projektā ogļu pārkraušanai Krievu salā.

Ziņu lente
0