Politika

Pats sev tiesnesis: Sudrabu norīkoja izmeklēt "oligarhu lietu"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tika noteikts pēc Vējoņa iniciatīvas radītās komisijas sastāvs, kurai paredzēts izmeklēt tā saucamo oligarhu lietu, - tajā tika iekļauti visu sešu parlamenta frakciju pārstāvji.

RĪGA, 28.jūlijs — Sputnik. Vakar, neskatoties uz vairāku deputātu iebildumiem, Saeima apstiprināja tā saucamās oligarhu lietas izmeklēšanas komisiju, tiek ziņots Saeimas mājas lapā.

Tajā strādās Andrejs Judins ("Vienotība"), Mārtiņš Šics (Latvijas Reģionu apvienība), Ingūna Sudraba ("No sirds Latvijai"), Igors Pimenovs ("Saskaņa"), Ritvars Jansons (Nacionālā apvienība) un Ainārs Mežulis (Zaļu un zemnieku savienība).

Aivars Lembergs - Sputnik Latvija
Aivars Lembergs: Muamars Kadāfi no Ventspils

Ņemot vērā, ka partijas "No sirds Latvijai" līdere Ingūna Sudraba figurējusi oligarhu sarunās viesnīcā "Rīdzene", "Vienotības" un Nacionālās apvienības deputāti iebilda pret viņas iekļaušanu komisijas sastāvā.

Tā, debašu gaitā Judins paziņoja, ka parasti citi deputāti ciena frakcijas viedokli par viņu deleģētajiem kandidātiem, taču tā kā Sudrabas vārds tiek minēts šajās sarunās, frakcijai "No sirds Latvijai" ir jāpiedāvā komisijas sastāvam citu parlamentārieti. Taču Ingunas Sudrabas frakcijas kolēģis Gunārs Kūtris pateica, ka cilvēka pieminēšana sarunās vēl neko nenozīmē.

Deputāti noraidīja piedāvājumu balsot par katru kandidatūru atsevišķi, kā rezultātā par piedāvāto komisijas sastāvu nobalsoja 86 deputāti un divi bija pret.

Jau vakar komisijai bija plānots sanākt pirmajā sēdē, lai ievēlētu vadību un atrisinātu citus organizatoriskos jautājumus.    

Ziņu lente
0