Tallink palaidīs prāmi no Helsinkiem uz Rīgu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šis reiss nenotiks pastāvīgi, taču izmēģinājuma reiss notiks jau šīs nedēļas beigās.

RĪGA, 27.jūlijs — Sputnik. Igauņu pārvadātājs Tallink nedēļas beigās izmēģinās prāmja maršrutu no Helsinkiem uz Rīgu, raksta portāls err.ee.

"Pēdējo 20 gadu laikā Tallink veica reisu no Turku uz Rīgu. Tāpat tika veikti ceļojumi no Helsonkiem. Šajā gadījumā mūsu klienti izteikuši interesi, un pērn rudenī mēs sākām šī jautājuma risināšanu, " paziņoja šodien kompānijas pārdošanas un mārketinga direktors Marguss Hunts.

Viņš atzīmēja, ka pirmais reiss notikšot šīs nedēļas beigās, un biļešu pārdošana runā par augstu ieinteresētību par šo maršrutu.

"Vasarā liela popularitāte ir maršrutam uz Zviedrijas pilsētu Visbiju, tagad cilvēki tik pat ļoti vēlas apmeklēt Rīgu, " teica Hunts.

Dzelzceļš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kijeva vēlas palaist vilcienu uz Tallinu un pievienoties Rail Baltica

Viņš uzsvēra, ka tirgū nav pastāvīgas vietas šim reisam. Turklāt, pasažieri saskarsies ar to, ka nespēs izkraut savus automobiļus Rīgā.

AS Tallink Group dibināta 1989.gadā. Šodien tā ir vadošā pasažieru pārvadājumu kompānija Baltijas jūras ziemeļdaļā, kura veic maršrutus starp Igauniju, Somiju, Zviedriju un Latviju. Flote sastāda 16 kuģus.

Satiksme starp Rīgu un Stokholmu Tallink Group uzsāka 2006.gadā. kopš 2014.gada augusta kursēja viens prāmis Isabelle, kurš tika uzbūvēts vēl 1989.gadā. pērnā gada decembrī atgriezās prāmis Romantika, kurš tika uzbūvēts 2002.gadā.    

Ziņu lente
0