Aptauja: Latvijas biznesmeņi sākuši strādāt par deviņām minūtēm ilgāk

© Foto : UnsplashГалстук
Галстук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā arī bija gaidāms vairāk nekā citur strādā Rīgā, mazāk – Zemgalē; turklāt, gandrīz puse uzņēmēju atzinās, ka pēdējā mēneša laikā strādājuši brīvdienās.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Latviešu uzņēmēji sākuši katru dienu strādāt par 9 minūtēm ilgāk, vēsta jaunais Citadele Index pētījums. Šogad latviešu biznesmeņi strādā vidēji 8 stundas un 5 minūtes pret 7 stundām un 56 minūtēm pērn.

Sētnieks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Uzņēmēji atzīst, ka Latvijai vajadzīgi viesstrādnieki

Kā arī bija paredzēts, vairāk nekā citur strādā Rīgā: 8 stundas un 28 minūtes, turklāt gandrīz puse, jeb 48%, atzina, ka strādā ilgāk nekā 8 stundas dienā. Kurzemē uzņēmēja darba diena ilgst vidēji 8 stundas un 25 minūtes, 53% paziņoja, ka strādā ilgāk par 8 stundām. Rīgas apkārtnē un Vidzemē uzņēmēji nodarbojas ar saviem darbiem 7 stundas un 36 minūtes, Latgalē – 7 stundas un 32 minūtes, Zemgalē – 7 stundas un 4 minūtes.

Vairāk nekā puse, jeb 58%, atzinās, ka pēdējā mēneša laikā strādājuši brīvdienās. Turpretim, 39% biznesmeņu, atpūtās nedēļas nogalē. Biežāk par citiem strādāt brīvdienu laikā nākas kompāniju vadītājiem, kurās darbinieku skaits pārsniedz 50 cilvēkus: pozitīvi uz šo jautājumu atbildēja 79%.

Kas attiecas uz darbības jomu, tad visstrādīgākās brīvdienās ir pakalpojumu nozares pārstāvjiem: 68% strādāja sestdien un svētdien. Nenoslogotākie nedēļas nogalē ir tirdzniecības nozares uzņēmēji: tikai 48% strādāja brīvdienās. Ražošanas un būvniecības nozarēs bija nodarbināti attiecīgi 55% un 49%.

Aptaujā piedalījies 750 cilvēku.

Ziņu lente
0