Tāda lūk vasara: Latvijas Pasts saņēmis 63 izmirkušus pasta sūtījumu maisus

© Facebook / Screenshot: Latvijas PastsПосылка, доставленная Латвияс Пастс
Посылка, доставленная Латвияс Пастс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sūtījumi, ko izdodas identificēt, tiek nosūtītas adresātiem, taču klientiem ir tiesības no tiem atteikties.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik, Jeļena Kirillova. Bojātie maisi ar sūtījumiem ieradās 24. jūlija vakarā ar avioreisu no Lielbritānijas. Katrā no 63 maisiem ir atrodami vismaz 10 sūtījumi, bandroles vai vēstules, kas praktiski pilnībā ir izmirkušas, daļa no kastēm ir sabrukušas mitruma dēļ, daudzām pat grūti noteikt adresātu.

Šobrīd Latvijas Pasts darbinieki pārpako bojātos sūtījumus un tos, kurus izdosies identificēt, nosūtīs adresātam. Šādam sūtījumam tiks piestiprināts paziņojums par to, ka tas saņemts bojāts, un vēstule no Latvijas Pasts.

Saskaņā ar starptautiskā likuma normām Latvijas Pasts sastādīs atbilstošu aktu, kurš tiks nosūtīts Lielbritānijas pasta operatoram – Royal Mail.

"Klientiem, saņemot bojātos sūtījumus, ir tiesības no tiem atteikties un vērsties ar pretenziju pie izsūtītāja. Ja sūtījums tiek saņemts pasta nodaļā, atteikšanās no tā ar attiecīgu aktu jānoformē turpat uz vietas, bet, ja sūtījums ievietots klienta pastkastītē, – ņemot līdzi attiecīgo tam pievienoto vēstuli, aktu sastādīt jāatnāk uz nodaļu," — paskaidroja Latvijas Pasts kvalitātes nodaļas vadītāja Gunita Mazīte.

Ņemot vērā, ka daži sūtījumi ir tik nopietni bojāti, ka adresātu nav iespējams noteikt, Latvijas Pasts lūdz klientus vērsties personīgi pie nosūtītāja, ja sūtījums no Lielbritānijas netiek saņemts mēneša laikā kopš tā izsūtīšanas datuma — 24.jūlija.

Neskaidrību gadījumos klientus lūdz vērsties Latvijas Pasts servisa nodaļā pa tālruņa numuriem: 67008001, 27008001 vai arī pa elektronisko pastu info@pasts.lv.

Krievijā Donas krastā Rostovas apgabalā pirms divām dienām tika atrasta izmirkušu pasta sūtījumu kaudze. Krievijas Pasts sācis iekšējo izmeklēšanu, tas gaitā tika atklāts, ka šķirotājs izņēmis no nolaupītajiem sūtījumiem to saturu, savukārt to iepakojumus izmeta aiz pilsētas robežām, vēsta RIA Novosti.

Ziņu lente
0