Labklājības ministrija neatstās mēģinājumus likt pilsoņiem maksāt sociālās iemaksas

© Foto : Ernests Dinka, Saeimas KancelejaМинистр благосостояния Янис Рейрс
Министр благосостояния Янис Рейрс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labklājības ministrs Jānis Reirs neizslēdza iespēju, ka Saeima beigu beigās noraidīs grozījumus likumā par valsts sociālo apdrošināšanu, taču latviešiem tik un tā liks parūpēties par pensiju.

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. Piedāvājums ieviest sociālās apdrošināšanas iemaksas 5% apmērā no saimnieciskās darbības un autortiesību atalgojumiem ir mēģinājums panākt, lai valsts budžetā visi veiktu vismaz minimālas sociālās iemaksas, teica labklājības ministrs Jānis Reirs Latvijas Radio intervijā.

Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kučinskis: palielināsim sociālās iemaksas – būs nauda medicīnai

Pagājušajās nedēļā Saeima pirmajā lasījumā apstiprināja grozījumus likumā par valsts sociālo apdrošināšanu, saskaņā ar kurām, sākot ar 2018.gadu, pensijas nodrošināšanai tiks piemērotas sociālās apdrošināšanas iemaksas 5% apmērā no saimnieciskās darbības un autortiesību atalgojumiem.

Pēc Reira vārdiem, tas jau ir otrais vai trešais piedāvājums par to, kā piespiest visus iedzīvotājus rūpēties par savu nākotnes pensiju vismaz minimālā apmērā – pirmais mēģinājums bija piedāvājums ieviest obligātās sociālās iemaksas, taču pērnā gada beigās Saeima to noraidīja.

Reirs pieļauj, ka Saeima noraidīs arī jauno piedāvājumu, taču sola, ka Labklājības ministrija neapstāsies un turpinās meklēt citus risinājumus.

Ziņu lente
0