1. augustā tiks slēgts baby-box Jelgavā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasБэби-бокс
Бэби-бокс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cēlonis ir Jelgavas slimnīcas korpusa renovācija, kurai tas pieder; plānots, ka glābējsilīte atsāks darbu nākamā gada 1. jūnijā.

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Jelgavas slimnīcas glābējsilīte 1. augustā tiks slēgta uz 10 mēnešiem, ziņo BNN, atsaucoties uz medicīnas iestādes vadītāju Andri Ķipuru. 

Pēc viņa teiktā, ir ieplānota korpusa renovācija, tajā atrodas arī bērnu nodaļa, kurai pieder glābējsilīte. Remonta laikā nodaļa tiks pārcelta uz citām telpām, kur nebūs iespējas nodrošināt glābējsilītes darbu.

Glābējsilīte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Jelgavas glābējsilītē atstāja meitenīti

Plānots, ka tā atsāks darbu 2018. gada 1. jūnijā. Jelgavas glābējsilīte tika atvērta 2014. gadā. Tās darbības periodā tajā atstāti četri mazuļi. Pēdējais bērns tika glābts maijā.

Latvijā šobrīd ir astoņas glābējsilītes, no kurām pirmā tika atvērta 2009. gadā Rīgā. Tagad tās darbojas, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Jelgavā, Madonā un Valmierā.

Sākumā attieksme pret projektu bija neviennozīmīga, puse iedzīvotāju šo projektu neatbalstīja. Tagad situācija būtiski mainījusies, un 98% Latvijas iedzīvotāju atbalsta glābējsilīšu ideju. Kopumā septiņu gadu laikā "glābšanas šūpuļi" saglabāja 41 mazuļa dzīvību.

Ziņu lente
0