Šadurskis pastāstīja par skolu apvienošanas kritērijiem

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas KancelejaIzglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis
Izglītības un zinātnes  ministrs Kārlis Šadurskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šadurskis pastāstīja par skolu apvienošanas kritērijiem

RĪGA, 20.jūlijs — Sputnik. Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajiem mūsdienu vidusskolas kritērijiem neatbilst vairāk nekā 100 Latvijas skolas, teica izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis telekanāla LNT intervijā.

Uz jautājumu, kādai ir jābūt mūsdienu vidusskolai, ministrs atbildēja, ka tajā ir jābūt vismaz divām paralēlām klasēm, kur katrā no tām būtu ne mazāk kā 25 skolēni. Tātad, vidusskolās ir jābūt vismaz 150 vecāko klašu audzēkņu.

Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis - Sputnik Latvija
Šadurskis nosauca izglītības reformas sākuma datumu

Izņemot to, pēc ministra vārdiem, skolas vērtēs pēc "pievienotās vērtības" kritērija — pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem tiks aprēķināts, cik katra skola "pievieno vērtību" katram skolēnam.

Tāpat ministrs paziņoja, ka, piemēram, Rīgā ir vismaz 40 vidusskolas, kuras neatbilst kritērijiem un daļu no tām ir jāapvieno.

"Es saprotu, ka šie lēmumi nebūs populāri, taču ir jāatceras par to, ka viss tiek darīt tam, lai skolu tīkls varētu attīstīties un piedāvāt kvalitatīvu izglītību, tādējādi rādot sabiedrībai, ka publiskā izglītības finansēšana notiek mērķtiecīgi, " teica Šadurskis.

Viņš atzīmēja, ka skolu apvienošana ar nepietiekamu skolēnu skaitu tāpat nesīs labumu skolotājiem un vietējām varas iestādēm: skolotāju algas varētu palielināties par 45%, savukārt vietējās varas iestādes saņems naudu, kuru varēs ieguldīt izglītībā.    

Ziņu lente
0