Vai Latvijā tiks likvidētas vakara un speciālās skolas?

© Sputnik / Александр Кожохин / Pāriet pie mediju bankasУченик на уроке чтения
Ученик на уроке чтения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības ministrija sagatavojusi likuma grozījumus par vispārējo izglītību, kuru pieņemšanas gadījumā Latvijā tiks likvidētas pašvaldību ģimnāzijas, speciālas skolas un vakarskolas.

RĪGA, 17.jūlijs – Sputnik. Izglītības ministrijas sagatavotie likuma grozījumi par vispārējo izglītību paredz ne vien izglītības satura reformu, bet arī skolu tīkla optimizēšanu, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ušakovs: ar tādu ministru var izdzenāt visus skolēnus

Pieņemts lēmums likvidēt dažus no šobrīd pastāvošiem mācību iestāžu tipiem, piemēram, pašvaldību ģimnāzijas, speciālās skolas un vakarskolas.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rekomendē sakārtot skolu tipus, atstājot sekojošās: sākumskolas, pamatskolas, vidusskolas un valsts ģimnāzijas. Tiks paredzēts, ka 21 reģionālā attīstības centrā nevar būt vairāk par divām valsts ģimnāzijām, kuru kritēriji paliks ļoti augsti, pastāstīja IZM Izglītības departamenta direktore Evija Papule.

Taču valsts ģimnāzijā var būt arī sākumskolas etaps, taču ne galvaspilsētā.

Pēc Papules vārdiem, grozījumi noteiks, kāda tipa skolas nepieciešamas konkrētajā laika posmā. Pašvaldībām būs jāizlemj, ko darīt ar speciālajām skolām – apvienot tās vai integrēt vispārizglītojošajās. Šobrīd par tām atbild valsts.

Kas attiecas uz vakarskolām, tad līdzās standarta vakarskolu programmām tām būs jānodrošina skolēniem papildus piedāvājumi, pretējā gadījumā šī tipa skolas tiks apvienotas ar citām mācību iestādēm.

Ziņu lente
0