Latvijā pieaug alkoholisma gadījumu skaits

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Statistika liecina, ka pērn no alkoholisma ārstēti arī septiņi bērni vecumā līdz 17 gadiem.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Pagājušajā gadā, salīdzinājumā ar 2015. gadu, par 4,5% pieaudzis cilvēku skaits, kuri vērsušies pēc medicīniskās palīdzības sakarā ar alkoholisma atkarību, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

RĪGA - Sputnik Latvija
Valsts "auklīte": kur Eiropā neatbalsta alkohola lietošanu un smēķēšanu

2016. gadā ārstējušies 5492 pacienti ar alkohola atkarību, no viņiem 28,4% ir Rīgas reģiona iedzīvotāji, 21,7% — Latgales iedzīvotāji.

Salīdzinājumā ar 2015. gadu alkohola atkarības jautājumos pie mediķiem pērn vērsušies par 2,8% vairāk.

Alkohola psihozes gadījumu skaits norādītajā periodā samazinājies par 12,7% un sastādījis 804 cilvēkus. Pie tam par 43,6% pieaudzis pacientu skaits ar citiem uzvedības traucējumiem alkohola patēriņa rezultātā.

Iepriekš Pasaules Veselības organizācija atzina, ka Latvijā alkohola patēriņš ir viens no augstākajiem pasaulē. Uz vienu iedzīvotāju valstī tiek patērēti 13 litri alkohola. PVO norādīja, ka šis rādītājs ir lielāks tikai Lietuvā un Baltkrievijā (16 un 15 litri atbilstoši). Ceturto vietu ieņem Krievija un Polija – 12 litri alkohola uz iedzīvotāju.

Vidējais alkohola patēriņš – patērētā alkohola daudzums (tīrā spirta tilpums) uz vienu pieaugušo (no 15 gadu vecuma) cilvēku kalendārā gada ietvaros.

Ziņu lente
0