Vienošanās nav panākta: ģimenes ārstu streiks turpinās

© Sputnik / Оксана ДжаданĢimenes ārstu streiks
Ģimenes ārstu streiks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdības jaunie ierosinājumi nav raduši Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas atsaucību – streiks turpināsies līdz tiks izpildītas visas ārstu prasības, ieskaitot kapitācijas summas palielināšanu par 30%.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Veselības ministrijas iesniegtie atbildes ierosinājumi nav raduši Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas atsaucību, vēsta TVnet.lv.

Streiks turpināsies līdz tiks izpildītas visas ārstu prasības, uzsvēra LĢĀA vadītāja Sarmīte Veide.

Vakar Veselības ministrijā notika stratēģiskās padomes sēde, kurā tika lemts jautājums par iespēju palielināt kapitācijas summu par 30% jau 2018. gadā saskaņā ar ārstu prasībām. Padome apsprieda Veselības ministrijas ieteikumu nodrošināt ģimenes ārstu kapitācijas summas palielināšanu, iekļaujot tajā jaunu kvalitātes nodaļu.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs - Sputnik Latvija
Latvijas Bankas vadītājs: nodokļu reformas vietā iznācis čiks

Pēc padomes sēdes veselības ministre Anda Čakša pastāstīja žurnālistiem, ka šiem mērķiem būtu iespējams atvēlēt summu aptuveni 2 miljonu eiro apmērā papildus 80 miljoniem, kas paredzēti mediķu algas palielināšanai 2018. gadā.

Veselības ministrijas vēstulē norādīti visi punkti, kuros vienošanās ir panākta, kā arī finansējums, kas būs pieejams ģimenes ārstiem kapitācijas summas palielināšanai.

Sarmīte Veide paskaidroja, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis solījis, ka kapitācijas summas palielināšanai būs pieejami 5 miljoni eiro, turklāt finansējuma piešķiršanu kapitācijas summas palielināšanai vakar atbalstīja arī veselības aprūpes stratēģiskā padome.

Ja veselības ministre Anda Čakša paredzējusi papildu 2 miljonus eiro kvalitātes kritēriju izpildei, ģimenes ārsti ir gatavi strādāt pie šiem kritērijai, lai tie patiešām būtu vērsti uz kvalitātes, nevis kvantitātes palielināšanu, atzīmēja LĢĀA vadītāja.

Ziņu lente
0