Kapitācijas klupšanas akmens: ģimenes ārsti turpinās streiku

© Sputnik / Оксана ДжаданĢimenes ārsti turpinās streiku
Ģimenes ārsti turpinās streiku - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikšanās laikā ar streikojošo ģimenes ārstu pārstāvi premjerministrs Māris Kučinskis un veselības ministre Anda Čakša piekrita visām prasībām, izņemot kapitācijas palielināšanu par 30%.

RĪGA, 12.jūlijs — Sputnik. Šodienas tikšanās laikā premjerministrs Māris Kučinskis, veselības ministre Anda Čakša un Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) prezidente Sarmīte Veide nespēja vienoties par streika pārtraukšanu, raksta Baltnews.lv.

Kā žurnālistiem paziņoja Māris Kučinskis, valdība nav spējusi vienoties ar ārstiem par kapitācijas summas palielināšanu prakšu uzturēšanai, un šis jautājums tiks nodots izskatīšanai Veselības stratēģiskajai padomei.

Ārsts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Valdība vilcinās, ārsti dara": streiku apturēs uz vienu dienu

Puses spēja vienoties par visām pārējām ģimenes ārstu prasībām, tostarp pieņemts lēmums uz laiku atlikt tarifu pārskatīšanu uz medicīniskajām manipulācijām. Taču Veselības ministrijas vadītāja un premjers neatbalsta kapitācijas paaugstināšanu — summa, kuru valdība iedala ģimenes ārstu praksēm.

Ģimenes ārstu streiks sākās 3.jūlijā, tajā piedalās vairāk nekā 600 mediķu. Viena no ģimenes ārstu prasībām ir palielināt kapitācijas summas palielināšanu par 30%. Veselības ministrija piedāvāja palielināt tajā iekļauto ārstu algu, taču mediķi tam nepiekrīt. Tāpat Veselības ministrijas un ārstu pozīcijas atšķiras arī reformas jautājumā, kura paredz savstarpējo prakšu izveidošanu.

Ziņu lente
0