Vasara – laiks taisīt remontu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neatņemama vasaras sastāvdaļa ir kaimiņš ar perforatoru: vairāk nekā puse latviešu taisa remontu tieši vasarā, un gandrīz visus darbus cenšas padarīt patstāvīgi.

RĪGA, 11.jūlijs — Sputnik. Kā rāda DNB bankas veiktā aptauja, ne sliktie laikapstākļi, ne aukstums un lietus nevar iztraucēt izplatītu vasaras nodarbi — patstāvīgos remontdarbus.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, 63% respondentu vasarā būvēja vai pārbūvēja dzīvesvietu, un 59% taisīja remontu. Turklāt vairumu darbu viņi veikuši savām rokām.

Jekaterina Kasjanova - Sputnik Latvija
Attālinātais remonts, jeb Šuves labi

77% respondentu neuzticētu tapešu līmēšanu speciālistam. 72% — sienu, grieztu un grīdu krāsošanu. Vairāk nekā puse (66%) aptaujāto uzskata, ka pašiem jāprot karināt skapīšus, plauktus un tā tālāk. Katrs otrais aptaujātais spēj tikt galā, piemēram, ar veļas  vai trauku mazgājamās mašīnas uzstādīšanu.

Taču durvju un logu uzstādīšanai, flīžu likšanai, sienu nojaukšanai un būvēšanai vairākums tomēr griežas pie profesionāļiem.

Pārcelties uz dzīvi jaunajā dzīvesvietā katrs piektais aptaujātais arī cenšas pats. 40% aptaujāto nepieciešamības gadījumos vērstos pie ģimenes  vai pie draugiem, un tikai 17% īrē automobili vai piekabi. Vairums respondentu tā dēļ ir gatavi šķirties no summas līdz 50 eiro, un gandrīz trešdaļa — līdz 100 eiro.    

Ziņu lente
0