Latvijas policija konfiscējusi "melno racēju" ieroču un sprāgstvielu arsenālu

© Sputnik / Ульяна Соловьева / Pāriet pie mediju bankasLielā Tēvijas kara laiku munīcija. Foto no arhīva
Lielā Tēvijas kara laiku munīcija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas policija atklājusi vērienīgas slēptuves, kurās glabāts 41 mīnmetēju lādiņš – no tiem iespējams izgatavot aptuveni 60 kilogramus spridzekļu.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik, Jeļena Kirillova. Šī gada sešu mēnešu laikā Latvijas policija ierosinājusi 11 kriminālprocesus šaujamieroču glabāšanas un realizācijas lietās.

Policija aicina piedalīties Ivana meklējumos visus Latvijas iedzīvotājus - Sputnik Latvija
Policija aicina piedalīties Ivana meklējumos visus Latvijas iedzīvotājus: tiek izsludināta starptautiska meklēšana

Pēc teroraktiem lielākajās pilsētās Eiropā — Berlīnē, Ruānā, Nicā, Minhenē un Briselē — policija sākusi nelegālā ieroču apgrozījuma īpašu kontroli.

Sešu mēnešu laikā izdevies atklāt ievērojamus ieroču un sprāgstvielu krājumus. Tikai pagājušajā nedēļā vien policijas darbinieki atklājuši vairākas slēptuves, kurās glabājies 41 dažādu kalibru mīnmetēju lādiņš un sprādzienbīstamas vielas. Speciālisti vērtē, ka no šīem lādiņiem ar vienkāršām manipulācijām iespējams izgatavot aptuveni 60 kilogramus spridzekļu.

Izmeklētāji uzskata, ka slēptuves piederējušas tā saucamajiem "melnajiem racējiem", kuri vāc Otrā pasaules kara munīciju, pārdod to vai izjauc ar mērķi iegūt spridzekļus.

Пожар на территории для сортировки отходов Vibsteri, находящегося в Ремтской волости Броценского края - Sputnik Latvija
Ugunsdzēsēji gandrīz diennakti likvidēja ugunsgrēku atkritumu šķirošanas teritorijā

2017. gada pirmajā pusē ierosināti 11 kriminālprocesi šaujamieroču glabāšanas un realizācijas lietās. Aizdomās tiek turēti 11 cilvēki vecumā no 26 līdz 70 gadiem, taču neviens vēl nav aizturēts — pret viņiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Minēto lietu ietvaros notikušas kratīšanas Rīgā, Liepājā, Valmieras, Ogres, Vecpiebalgas, Skrundas, Gulbenes, Ādažu, Dundagas, Aizkraukles un Olaines novados. Kopumā konfiscētas vienības 37 ieroču, 8681 munīcijas vienība, 996 sprādzienbīstamas iekārtas, tostarp ķīmiskās granātas, gandrīz 135 kilogrami sprāgstvielu un 206 ieroču detaļas.

Pēc nepieciešamajām ekspertīzēm policija pieņems lēmumu par "melno racēju" krimināllietu nodošanu prokuratūrā.

Ziņu lente
0