Politika

Turpinās tiesas prāva par petīcijas autoru, kurā Latviju aicina pievienoties Krievijai

© Pixabay/ Daniel_B_photosTiesneša āmurs. Foto no arhīva
Tiesneša āmurs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maksims Koptelovs, kuram piespriests sešu mēnešu cietumsods par joka petīciju par Latvijas pievienošanos Krievijai, turpina sprieduma apstrīdēšanu Rīgas apgabaltiesā.

RĪGA, 3.jūlijs — Sputnik. Rīgas apgabaltiesa noraidīja lūgumu par piešķirtā soda mēra izmaiņu attiecībā pret Maksimu Koptelovu, kuru apsūdz publiskā aicinājumā Latvijas valsts neatkarības likvidēšanā.

Nākamā tiesas sēde paredzēta 28.augustā.

2014.gada pavasarī Koptelovs publicēja mājas lapā avaaz.org joka petīciju par Latvijas pievienošanos Krievijai, kā rezultātā prokuratūra viņam izvirzīja apsūdzību saskaņā ar pantu par publisku aicināšanu Latvijas valsts neatkarības likvidēšanas aicinājumu ar tās iekļaušanu citas valsts sastāvā.

Максим Коптелов - Sputnik Latvija
Wall Street Journal: pilsonisko tiesību ievērošana Latvijā ir apšaubāma

Lietu izmeklējošā Drošības policija (DP) nonāca pie secinājuma, ka aicinājuma autors pilnībā apzinājās savas rīcības sekas, un petīcijas teksts tiek kvalificēts kā publisks aicinājums valsts neatkarības likvidēšanai.

Soda mēra kārtā Koptjolovam tika izrakstīts aizliegums izbraukšanai no valsts.

Pērnā gada pavasarī Rīgas Kurzemes rajona tiesa piesprieda viņam sešu mēnešu cietumsods. Koptelova aizstāvība iesniedza iesniegumu sprieduma apstrīdēšanai, tai skaitā lūdzot atcelt aizliegumu par izbraukšanu no valsts (Saskaņā ar likumu var tikt piespriests lēmums par obligātu ierašanos tiesā pavēstes saņemšanai, citās situācijās lietas dalībnieka brīvība ne ar ko nav ierobežota).

Koptelova advokāte Ilona Bulgakova pēc apelācijas iesniegšanas paziņoja, ka šis lēmums ir "Latvijas kauns".

Ziņu lente
0