Baltija var zaudēt daļu dzelzceļa maģistrāļu

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasRitošais sastāvs uz dzelzceļa sliedēm. Foto no arhīva
Ritošais sastāvs uz dzelzceļa sliedēm. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas tranzīta zuduma rezultātā Latvija var zaudēt daļu dzelzceļa maģistrāļu, jo tas nodrošināja dzelzceļa rentabilitāti un ļāva atmaksāties infrastruktūras uzturēšanas un remonta izdevumiem.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Baltija var zaudēt daļu dzelzceļa maģistrāļu, ņemot vērā ekonomisko attiecību pasliktināšanos ar Krieviju, vēsta portāls  New Inform.

Latvijas Ekonomikas ministrijas pārstāvis Edgars Tavars informē, ka dažu mēnešu laikā ogļu un citu preču tranzīts no Krievijas cauri jūras ostām ir samazinājies gandrīz līdz nullei.

Ja situācija nemainīsies, eksperti prognozē Latvijas, Lietuvas un Igaunijas "ekonomisko paralīzi".

Грузовой порт в Риге - Sputnik Latvija
Krievija plāno 2018. gadā atteikties no tranzīta cauri Baltijas ostām

Pārvadājumu apjoma samazināšanās vērojama ne tikai Latvijas ostās — arī dzelzceļš nav noslogots pilnībā. Latvija var izjust ne tikai tiešus ekonomiskos zaudējumus, ko nes par kravas pārvadājumiem nesaņemtie ienākumi, un darba vietu samazināšanos, bet arī zaudēt daļu pašu maģistrāļu, raksta izdevums.

Krievijas tranzīts nodrošināja Latvijas dzelzceļa rentabilitāti, jo tikai dzelzceļa infrastruktūras uzturēšanai, ceļu, semaforu, tehnisko posteņu un pārējās saimniecības remontam vajadzīgas palielas naudas summas.

Sākotnējās aplēses liecina, ka Krievijas tranzīta samazināšanās dēļ transporta nozare nesaņems 250 miljonus dolāru, savukārt štatu samazināšana varētu skart 30 tūkstošus cilvēku.

Ziņu lente
0