Pēc Jūrmalas ugunsgrēka tika piesārņoti gruntsūdeņi

© Pixabay / tiburi Вода
Вода - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības inspekcija brīdinājusi, kurās vietās nedrīkst dzert ūdeni, jo tas ir piesārņots.

RĪGA, 23.jūnijs – Sputnik. Jūrmalas Slokas rajonā nedrīkst dzert ūdeni no individuālajām ūdens iegūšanas vietām netālu no plastmasas atkritumu izgāztuves, kur pirms dažām dienām noticis ugunsgrēks, vēsta Latvijas Veselības inspekcija.

Ūdens piesārņojums konstatēts zemes gabalā no tirdzniecības centra "Kurši" līdz Slocenes upei. Iepriekš iedzīvotājus brīdināja, ka peldēties Slokas karjerā nav ieteicams.

Liela mēroga ugunsgrēks nelegālajā plastmasas atkritumu izgāztuvē Slokā, pie Ventspils šosejas, notika 18.jūnijā. vēlāk noskaidrojās, ka tur, izņemot plastmasu, tika izgāzti arī bīstami sadzīves atkritumi – baterijas, elektriskie vadi un aerosolu baloniņi.

Atkritumu šķirošanas un pārstrādes stacijā uzliesmojušā ugunsgrēka dūmi - Sputnik Latvija
Ugunsgrēku Jūrmalā dzēsa armija un dzelzceļš

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards paziņoja, ka tas liek runāt par kriminālatbildību. Kā bīstamie atkritumi varēja nokļūt plastmasas izgāztuvē, kuru gaidīja otrreizēja pārstrāde, noskaidros izmeklēšana. To veic Valsts policija.

Izgāztuvē atradās apmēram 23 tūkstoši tonnu atkritumu, ugunsgrēks iznīcināja 40% no tiem.

Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova paziņoja, ka firmai Prima M tika dots norādījums līdz 24.jūlijam atbrīvot poligona teritoriju no atkritumiem. Tieši šī kompānija pārvalda izgāztuvi kopš 2016.gada oktobra – nelegāli, bez atbilstošas oficiālas atļaujas. Prima M ir reģistrēta 2011.gadā Rīgā un, saskaņā ar dokumentiem, nodarbojas ar kafijas, tējas, kakao un garšvielu vairumtirdzniecību.

Ziņu lente
0