Kāpēc motokluba "Nakts vilki" aktīvists nopircis dzīvokli Daugavpilī

© Foto : InistraPartijas "Vienotā Krievija" loceklis Konstantīns Karakovskis
Partijas Vienotā Krievija loceklis Konstantīns Karakovskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji noskaidrojuši, ka Konstantīns Karakovskis jau vairākus gadus ir Daugavpils iedzīvotājs.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Partijas "Vienotā Krievija" loceklis Konstantīns Karakovskis, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam lojālā baikeru kluba "Nakts vilki" biedrs, iegādājies dzīvokli Daugavpilī un regulāri apmeklē Latviju, informē portāls Vesti.lv, atsaucoties uz aģentūru LETA.

Iepriekš Krievijas pilsonim piederējis arī dzīvoklis Līvānos, taču viņš to pārdevis, vēsta telekanāla TV3 raidījums Nekā Personīga.

Nakts vilki sarīkoja moto parādi Sanktpēterburgā - Sputnik Latvija
Video
"Nakts vilki" sarīkoja moto parādi Sanktpēterburgā

Konstantīns Karakovskis vada nelielu pašvaldību Piemaskavas ciemā Sņegiri un kļuvis par "Istras nakts vilku" līderi. Iepriekš "Novaja gazeta" publicēja slepeno sarakstu, kurā iekļauti par Krimas neatkarību apbalvotie cīnītāji. Viņu vidū ir arī Karakovskis, vēsta TV3.

Nekā Personīga žurnālisti noskaidrojuši, ka jau 2012. gada jūlijā Karakovskis nopircis nelielu dzīvokli Līvānos. Dzīvokļa iepriekšējais īpašnieks apgalvo, ka darījuma noslēgšanas laikā nav atradies Latvijā, un darījumu ar Karakovski noformējis viņa tuvinieks. Mājas iedzīvotāji stāsta, ka dzīvoklis ir tukšs jau ilgu laiku. 2013. gadā tas tika pārdots.

TV3 ziņo, ka Karlakovskis jau vairākus gadus ir Daugavpils iedzīvotājs. Viņa kaimiņi stāsta, ka Karakovskis kopā ar sievu regulāri apmeklē pilsētu. Pie tam neviens no raidījuma aptaujātajiem cilvēkiem atbilstošās iestādēs nevarēja atbildēt, kādus dokumentus Latvija izsniegusi Karakovskim iebraukšanai un dzīvei valstī.

Шоу байкеров в Юрмале - Sputnik Latvija
Baikeru kluba "Nakts vilki" līderis tiks izraidīts no valsts

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē pastāstīja, ka par dažiem tūkstošiem nopirktais dzīvoklis Daugavpilī var sniegt pamatu Šengenas vīzas saņemšanai ceļojumiem pa visu Eiropas Savienību, taču Latvijas ĀM paskaidroja, ka katrs vīzas iesniegums tiek izskatīts individuāli.

Latvijas eksprezidents Valdis Zatlers bija pārsteigts par to, ka Krievijas varai tuvs cilvēks nopircis mazvērtīgu īpašumu kaut kur Latgalē.

 "Tas ir grūts jautājums. To vajag izpētīt," — teica Zatlers.

Pēc viņa vārdiem, tādi cilvēki varot kalpot par savdabīgu palaišanas mehānismu kādām provokācijām, par kurām mēs neko nezinām. Viņi, iespējams, esot ļoti tuvi sistēmai, kas izvieto valstī cilvēkus kā spiegus, kuri 20 gadus uzvedas labi, bet pēc tam vienā mirklī visi sākot strādāt vienas valsts labā, Zatlers pauda savu versiju.

Ziņu lente
0