Baltijas krievvalodīgie mediji saņems naudu no ASV

© Sputnik / Sergey MelkonovBaltijas krievvalodīgie mediji
Baltijas krievvalodīgie mediji - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departaments atlases kārtībā finansiāli atbalstīs neatkarīgos krievvalodīgos medijus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. Neatkarīgie krievvalodīgie mediji Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas izgājuši atlasi, saņems no ASV Valsts departamenta pa 3 miljoniem dolāru ziņu izstrādāšanai un izplatīšanai, vēsta Sputnik Lietuva.

Šī informācija publicēta ASV valdības finansiālā atbalsta meklētājiem paredzētajā portālā — Demokrātijas, cilvēktiesību un darba birojs plāno piešķirt pa 3 miljoniem dolāru "neatkarīgajiem medijiem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā".

Programmas mērķis — paaugstināt "godīgu" mediju konkurētspēju, kuri veido "objektīvu" saturu vietējā, krievu un (vai) angļu valodā.

Pie tam amerikāņi izsniegs "nelielus grantus" jaunu nacionālo mediju metodiskajai sagatavošanai. Programmu koordinēs ASV vēstniecības trīs Baltijas valstīs.

Russia Today - Sputnik Latvija
Par Krievijas mediju apspiešanu ASV samaksās "Amerikas balss"

Pēc Eiropas Parlamenta deputāta Andreja Mamikina domām, krievu skatītājam ir psiholoģiski ērti klausīties ziņas dzimtajā valodā, taču vietējie krievvalodīgie ziņu kanāli Baltijas valstīs gandrīz nav saglabājušies, tāpēc skatītāji pāriet Krievijas informācijas telpā — kabeļtelevīzijas paketes ir gandrīz visiem. Tieši tāpēc, uzskata Mamikins, Rietumi nervozē un mēģina izdomāt, kā piespiest reģionā dzīvojošos krievus domāt "pareizi".

Taču EP deputāts no Latvijas ir pārliecināts, ka ASV Valsts departamenta finansējamie krievvalodīgie mediji nebūs populāri. Ja skatītājam kaut kas nepatiks, viņš vienkārši no jauna pārslēgsies uz Krievijas federālo kanālu.

"Lai amerikāņu metode darbotos, ir jāatslēdz visi pārējie kanāli, jāaizliedz kabeļtelevīzija un jāatstāj tikai proamerikāniskie kanāli krievu valodā," — pavēstīja Mamikins.

Ziņu lente
0