Latvijas armija aicina emigrantus "stāties ierindā"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pilsoni, kurš jau sen dzīvo Anglijā, dzimtene aicina piedalīties militārajās mācībās – viņš ir rezervists.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. Lielbritānijas iedzīvotājs, 44 gadus vecais Edmunds, kurš drīz vien kļūs par daudzbērnu tēti, saņēmis pavēsti no Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem par nepieciešamību ierasties militārajās mācībās kā rezervistam, vēsta mixnews.lv.

Edmunds dzīvo Anglijā kopš 2011. gada. 90. gados viņš Latvijā iestājās alternatīvajā dienestā un tika automātiski ieskaitīts rezervistos. Militāras pieredzes viņam nav, un vīrietis ir satraukts par to, ka viņu piespiedīs atgriezties Latvijā, atstājot sievu grūtniecības stāvoklī un divus nepilngadīgus bērnus.

M1A1 Abrams, NATO mācības Saber Strike - Sputnik Latvija
Kārtējais "kariņš": Latvijā sākušās NATO mācības Saber Strike

Pavēstes, kas aicina šoruden ierasties divas nedēļas ilgās mācībās, saņēmuši visi, kas savulaik dienējuši Zemessardzē vai armijā. Tiem, kas atteiksies ierasties, draud soda nauda līdz 210 eiro apmērā, par atkārtotu pārkāpumu — līdz 350 eiro apmērā.

Saskaņā ar Latvijas Aizsardzības ministrijas datiem, kara gadījumā valsts var "nostādīt ierindā" 17,5 tūkstošus karavīru. Viņu vidū ir 6,5 tūkstoši profesionālu karavīru, 8 tūkstoši zemessargu un 3 tūkstoši rezervistu.

Bruņoto spēku rezervē iekļauti visi, kas dienējuši armijā un nav noņemti no karaklausības uzskaites, kā arī izdienējušie zemessargi, kuri nav sasnieguši maksimālo "derīguma" vecumu.

Kopumā armijā ir 7655 rezervisti. Mobilizācijas apstākļos viņi visi, pat ārzemēs dzīvojošie, tiks nekavējoties iesaukti dienestā.

Ziņu lente
0