Liegums fotografēt "kritisko infrastruktūru" – lieliskas iespējas spiegiem

© REUTERS/Carlo AllegriMeitene fotografē. Foto no arhīva
Meitene fotografē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liegums fotografēt stratēģiski svarīgus objektus spēj tikai piesaistīt tiem teroristu uzmanību – nebūtu ieteicams zināt, kādas ēkas ir vitāli svarīgas sabiedrības funkcionēšanai.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Latvijas iedzīvotājus nevajadzētu informēt par kritiskās infrastruktūras objektiem, jo tas varētu piesaistīt lieku uzmanību valstij svarīgām ēkām, norādīja Latvijas Juristu apvienības valdes priekšsēdētājs Rihards Bunka radio Baltkom ēterā.

"Par daudz objektu statusu cilvēkiem nekas nav jāzina. Ja piekārt plāksnīti ar brīdinājumu par to, ka ēku aizliegts fotografēt, visiem būs skaidrs, ka tas ir kritiskās infrastruktūras objekts," — viņš teica.

Doma baznīcas tornis un sv. Pētera baznīca, Vecpilsētas ainava - Sputnik Latvija
Droši, taču neinteresanti: Latvijas tūrisma potenciāls ir novērtēts zemu

Atgādināsim, ka 6. jūnijā ar mērķi mazināt terorisma risku valdība apstiprināja noteikumu grozījumus, kuri aizliedz fotografēt un uzņemt video kritiskās infrastruktūras objektus, piemēram, Ministru kabineta ēku.

Kritiskā infrastruktūra ir objekti, sistēmas vai to daļas, kuras ir būtiskas svarīgu sabiedrības funkciju īstenošanas, kā arī cilvēku veselības aizsardzības, drošības, ekonomiskās vai sociālās labklājības nodrošināšanai un kuru iznīcināšana vai darbības traucējumi būtiski ietekmētu valsts funkciju īstenošanu. Par šādiem objektiem tiek uzskatītas, piemēram, hidroelektrostacijas, gāzes vadi, transporta sistēmas, kā arī valdības ēkas utt.

Jau pašlaik specdienesti, vērtējot riskus, iesaka aizliegt atsevišķu svarīgu infrastruktūras objektu fotografēšanu, uzņemšanu video un cita veida dokumentēšanu, normatīvie akti neparedz veidus, kādos cilvēki tiek informēti par šāda veida aizliegumiem.

Ziņu lente
0