Rīgas mērs par izglītības ministru: kad beigsies šī elle?

© Rīgas DomeRīgas mērs Nils Ušakovs. Foto no arhīva
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nils Ušakovs pievērsa uzmanību izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska vārdiem par pārlieku lielo skolu skaitu Rīgā un uzbruka viņam sociālajos tīklos.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs pievērsies izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska ieteikumam atstāt tikai vienu vidusskolu katrā Rīgas mikrorajonā.

Vakar Šadurskis izteicās, ka skolu skaits Rīgā esot pārāk liels. Pie tam politikis piebilda, ka, iespējams, tikšot izvērtēts jautājums par skolu finansēšanas nodošanu valstij.

"Pēc ministra loģikas sanāk, ka tādās apkaimēs kā, piemēram, Purvciems, Ķengarags, Pļavnieki vai Imanta, kuras pēc Latvijas mērogiem ir normālu pilsētu izmērā, ir jāpaliek tikai vienai vidusskolai?!? Un visām pārējām jābūt pamatskolām? Sakiet, kad šī elle ar Izglītības ministriju beigsies?" — Ušakovs pauda sašutumu savā lapā Facebook.

Arī agrāk Šadurska un Ušakova starpā izcēlušies konflikti Rīgas skolu dēļ: Rīgas mērs jau solījis, ka neviena skola galvaspilsētā netiks slēgta, paziņojis, ka ar tādu ministru var izdzenāt visus skolēnus, pārmeta pedagogu algu samazināšanos Rīgā, un pētījumu par izglītības kvalitātes līmeni galvaspilsētas skolās nosaucis par viltojumu vai krāpšanos.

Ziņu lente
0