Politika

CVK veiks atkārtotas vēlēšanas Ķekavas novadā

© Sputnik / Oksana DzadanPašvaldību vēlēšanas
Pašvaldību vēlēšanas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienā no Ķekavas novada iecirkņiem tika konstatēts par sešiem konvertiem vairāk nekā vēlētāju skaits; Nacionālā apvienība uzskata, ka tieši šo balsu tai nav pieticis, lai nokļūtu domē.

RĪGA, 10.jūnijs — Sputnik. Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pasludināja atkārtotas vēlēšanas vienā no Ķekavas novada iecirkņiem, raksta LSM.lv.

Šāda lēmuma iemesls ir tas, ka vēlēšanu iecirknī Nr. 785 izrādījās par sešiem konvertiem vairāk nekā vēlētāju skaits, kuri parakstījās balsošanas laikā. Sakarā ar to, ka sešu balsu pietiek, lai izmainītu vietējo vēlēšanu iznākumu, CVK nolēma, ka vēlētājiem nāksies izteikt savu gribu atkārtoti.

Выборы в местные самоуправления - Sputnik Latvija
CVK lūdz atcelt vēlēšanu rezultātus 38 Rīgas iecirkņos

Ar lūgumu atcelt vēlēšanu rezultātus šajā iecirknī CVK vērsās deputāta kandidāts no Nacionālās apvienības Ieva Arnte. Lai pārvarētu 5% barjeru, Ķekavas novadā partijai nepietika piecu balsu.

Arnte informēja CVK par to, ka 785. vēlēšanu iecirknī, balsu skaitīšanas laikā izrādījās par sešām balsošanas lapām vairāk, nekā balsotāju parakstu. Varbūt, balsošanas lapas tika pieliktas klāt vai vēlēšanu komisijas locekļi aizmirsa dažiem balsotājiem iedot parakstīties. Jebkurā gadījumā, pēc Arntes vārdiem, Ķekavas vēlēšanu komisija neveica savu darbu pienācīgā veidā.

"Ja viss būtu korekti, iespējams mums šīs piecas nepieciešamās balsis būtu atradušās. Mēs negribam samierināties, ka VL-TB/LNNK nebūtu iekļuvuši domē, komisijas nolaidības dēļ," paziņoja Arnte.

Ķekavas novada domē iekļuvuši 9 sarakstu kandidāti no 14 startējušajiem: Jaunā konservatīvā partija ieguva 4 mandātus, Latvijas Kristīgo savienība — 3, "Gods kalpot mūsu Latvijai", "Vienotības"/"Izaugsmes"/"Latvijas attīstībai" apvienība, "Reģionu alianse" — 2 un Latvijas Zaļā partija, "Saskaņa", "Vienoti Latvijai" un Vidzemes partija — 1 mandātu.

Atkārtotas vēlēšanas nozīmētas 22.jūnijā.

Ziņu lente
0