Itāļu biznesmenis pēc valodas inspekcijas: Mani apsūdz kā noziedznieku!

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesen Vecrīgā atvērtās kafejnīcas Gelato Italia saimnieks pēc Valsts valodas centra pārbaudes sociālajā tīklā publicēja sāpju un izmisuma rakstu.

RĪGA, 9.jūnijs — Sputnik. Rīgā, Grēcinieku ielā saldējuma kafejnīcas Gelato Italia īpašnieks kļuva par Latvijas realitātes upuri un, spriežot pēc visa, palika stipri šokēts.

Gelato Italia lapā viņš angļu valodā uzrakstīja: "Divas dienas atpakaļ uz Gelato Italia atnāca Valsts valodas centra pārstāvis.

Печенье Коровка. - Sputnik Latvija
"Korovka" īstam latvietim: uzņēmējs "troļļo" VVC
Es saņēmu sodu par to, ka nerunāju latviski. Manā saldējuma veikalā visi darbinieki runā latviski. Bet kāds mani apvainoja. Kopš pagājušā gada es esmu iemācījies daudzus vārdus pateicoties saviem klientiem un meitenēm, kuras pie manis strādā. Bet, diemžēl, es nevaru runāt latviski.

Strādājot 12 un vairāk stundas dienā, 7 dienas nedēļā, man nav laika apmeklēt valodas kursus. Latvijā es esmu jau gandrīz trīs gadus. Divus ar pusi gadus es šeit dzīvoju.

Esmu nodibinājis SIA. Esmu atvēris bankas kontu. Esmu radījis savu pirmo saldējuma veikalu no nulles, strādājot tikai ar Latvijas profesionāļiem. Es maksāju nodokļus. Mani darbinieki saņem labu algu. Tagad, nē, es negribu kritizēt šī likuma absurdumu, bet kāpēc neviens mani nebrīdināja par to, kad es uzsāku savu darbu?

Es ieguldīju naudu šajā valstī, un tagad mani apsūdz kā noziedznieku. Kādā veidā tad šeit ir labvēlīgi pret ārzemju investoriem?"

Pēc stundas zem Gelato Italia kafejnīcas īpašnieka publikācijas sāka parādīties daudzi komentāri. Vairums no tiem izteica savu atbalstu un līdzjūtību:

Degi Karaev: "Dalieties, dalieties, izplatiet to cik tālu vien var. Lai pasaule zina, kas ir Latvija…"

Liza Highland: "Laipni lūgti Latvijā, muļķu valstī!"

Anna Stroy: ""Valodas policija" padara mūsu dzīvi grūtāku. Taču Eiropa nekad nav protestējusi"

Taču atradās arī tādi, kas uzskata, ka biznesmenis-pinkšķis saņēma pēc nopelniem.

"Protams Latviešu valodu pa 3 gadiem nebija laika apgūt…. Nevajag slinkot un raudat pēc tam par sodiem! Ne kapēc VISI Latvieši kas brauc strādāt ārpus Latvijas ātri apgūs vai jau zin valts valodu uz kuru dodās peļņā un ari tāpat maksa nodokļu utt! Un te nabaga Itāļu biznesmens nevar apgūt valodu un ak dievs tagad tādu milzīgu sodu jāmaksā! Pretīgi lasīt šitādu čīkstēšanu. tāda sajūta ka viņš ar savu biznesu pelnītu 1000€ mēnesi vai mazāk! un neticu ka 3 gadu laikā nebija laika aiziet uz kursiem vai pašm apgūt valodu! Tukša diršana!" uzrakstījis kāds Iviks Kamnegadās.

Ziņu lente
0