Samazinājies pārkrauto kravu apjoms Ventspils ostā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš gada sākuma bija vērojama cauri ostai pārvadājamo kravu apjoms, taču maijā to skaits samazinājās.

RĪGA, 9. jūnijs — Sputnik. Maijā Ventspils ostas termināļi pārkrāvusi 1,3 miljonus tonnu kravu — par 6% mazāk nekā šajā periodā pērn, informē Ventas Balss.

Kopš gada sākuma pārkrauti 10,8 miljoni tonnu, tātad par 1,8 miljoniem, jeb 20% vairāk nekā pērn.

Ziemeļu straume 2. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas kompānijas nevarēs piedalīties projektā "Ziemeļu straume 2"
Lielākajā daļā termināļu vērojama kravu —palielināšanās, taču dažos fiksēts arī sarukums salīdzinājumā ar šo periodu pērn. No janvāra līdz maijam Ventspils Nafta Terminals pārkrāvis par 195 tūkstošiem tonnu, jeb 5% kravu mazāk nekā pirms gada — 3,8 miljonus tonnu. Tiek izmantota tikai trešā daļa termināļa jaudas.

Joprojām palielinās Stena Line prāmju pārvadāto kravu apjoms un pasažieru skaits. Līniju starp Ventspili un Nīneshamni (Zviedrija) izmantojuši par 17 975 pasažieriem (33%) vairāk nekā šajā periodā pērn.

Vismazāk noslogots joprojām ir Kālija parka terminālis, kurā piecu mēnešu laikā pārkrauti 175 tūkstoši tonnu. Termināļa jauda tiek izmantota tikai par 6%.

Ventspils brīvostas valde turpina investēt līdzekļus infrastruktūras attīstībā: iegulda līdzekļus tās būvdarbos, atjaunošanā un uzturēšanā.

Погрузочный терминал Рижского свободного порта - Sputnik Latvija
Latvijas ostas zaudējušas kravu apgrozījumu 6 miljonu tonnu apmērā

Maijā Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs pavēstīja, ka pēc Latvijas atteikšanās piedalīties projektā "Ziemeļu straume 2" dzelzceļa kravu apjoms no Krievijas ir krities par 40%. Pēc tam aģentūra Reuters informēja, ka uzņēmums "Krievijas dzelzceļš" noraida lielāko daļu dzelzceļa operatoru pieteikumu kravu pārvadāšanai Latvijas ostu virzienā.

Informāciju par tīšu aizliegumu noliedza Krievijas monopola uzņēmuma vadītājs Oļegs Belozerovs. Vēlāk Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis pavēstīja, ka nekas neliecinot par to, ka samazinātos pa Latvijas dzelzceļu pārvadāto Krievijas kravu apjoms.

Ziņu lente
0