Politika

Ušakovs sola ķerties pie kļūdu labošanas

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs solīja veikt Rīga namu pārvaldnieks reformu šī gada augustā un sadarboties ar opozīcijas partijām, ja tās vēlēsies.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Rīgas Domes valdošā koalīcija savā darbā pieļāva daudzas kļūdas, kuras tā mēģinās izlabot, paziņoja Rīgas mērs Nils Ušakovs LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Мартиньш Бондарс - Sputnik Latvija
Bondars nesadarbosies ar "Saskaņu" Rīgas domē

Pēc viņa vārdiem, kļūdu labojums sāksies ar galvaspilsētas vienotā namu pārvaldnieka Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) reformām. Ušakovs atzīmēja, ka faktiski reforma jau ir sagatavota, taču pirms vēlēšanām "mēs nevarējām sev atļauties to uzsākt". Visaktīvākā RNP reformu fāze sāksies augusta beigās un noslēgsies pusgada laikā.

Mērs atzina, ka RNP kvalitāte darbā ar klientiem pieklibo, tāpēc tiks veikts kadru pārskats. Kāds tiks pārvests citā amatā, un kāds var tikt atlaists. Atlaižamo darbinieku skaitu Ušakovs nenosauca, atzīmējot, ka katra darbinieka rezultāti vēl tiks vērtēti.

2015. gadā Valsts kontroles revīzija parādīja, ka RNP noteiktās dzīvojamo telpu maksas apmēra pamatojumu nav iespējams izsekot un salīdzināt ar faktiskajiem izdevumiem. Šī gada aprīlī policijas darbinieki apstiprināja, ka 12 cilvēku fiktīvas darba iekārtošanas rezultātā no RNP aizplūduši 150 tūkstoši eiro.

Dailes teātra aktieris Intars Rešetins - Sputnik Latvija
Latviešu aktieris: kas dziedājuši Ušakovam – izdzēsiet manu telefona numuru

Uz jautājumu par to, vai "Saskaņa" izskata iespēju nostiprināt koalīciju Domē, aicinot sadarboties cilvēkus no citām partijām, Ušakovs atzina, ka opozīcija kļuvusi stiprāka un tas liek būt disciplinētākiem.

Pēc Ušakova vārdiem, "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ir atvērtas sadarbībai, taču visas opozīcijas partijas vienojās ar tām nesadarboties, tāpēc viņš pagaidīšot, kamēr "šiem cilvēkiem pāries priekšvēlēšanu eiforija", un tad, iespējams, runās ar viņiem.

Mērs neatbildēja uz jautājumu, kāda no opozīcijas partijām viņam šķiet viskonstruktīvākā, atzīmējot, ka visa opozīcija faktiski ir jauna un viņam neesot sadarbības pieredzes ar šiem cilvēkiem.

Ziņu lente
0