Alimentu nemaksātājiem grib aizliegt izmantot sabiedriskās tualetes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" deputāts atbalsta Tieslietu ministrijas piedāvājumu par aizliegumu medīt, ņemt kredītus, spēlēt azartspēles un piedāvā to papildināt ar vēl vienu ierobežojumu.

RĪGA, 7.jūnijs – Sputnik. Visefektīvākā ietekmes metode uz pastāvīgiem alimentu nemaksātājiem būs aizliegums izmantot sabiedrisko tualeti, šādu viedokli paudis radio Baltkom "Saskaņas" deputāts Boriss Cilevičs.

Viņš teica, ka nav bijis parlamenta cilvēktiesību un sabiedrības lietu komisijas sēdē, kad tika izskatīti Tieslietu ministrijas darba grupas piedāvājumu par pasākumiem, kuri sekmētu uzturlīdzekļu piedziņu, taču piekrīt visiem piedāvājumiem. Iepriekš ministrija piedāvāja aizliegt nemaksātājiem medīt, ņemt kredītus un spēlēt azartspēles.

"Es pilnībā atbalstu aizliegumu par piedalīšanos medībās. Turklāt es veiktu labojumus un aizliegtu izmantot sabiedrisko tualeti tiem, kuri nemaksā alimentus. Tas būtu ļoti iedarbīgi," — paziņoja deputāts.

Tāpat viņš komentēja, kāpēc uzskata par pareizu medīšanas aizliegumu.

"Mednieki tērē lielas naudas summas ekipējumam, ieročiem, speciālajām ierīcēm un tā tālāk, tā vietā, lai finansiāli atbalstītu savus bērnus. Tagad būs ļoti viegli izsekot tieši tos medniekus, kuri nemaksā alimentus. Ar šī aizlieguma palīdzību mums būs vieglāk cīnīties pret pastāvīgajiem alimentu nemaksātājiem," — piebilda deputāts.

Kopš 1.aprīļa alimentu parādniekiem tiks atņemtas vadītāju tiesības. Pēc Uzturlīdzekļu garantijas fonda Juridiskās nodaļas vadītājas Lindas Sparānes vārdiem, izmaiņas likumā par vadītāja braukšanas tiesību atņemšanu vēl pirms likuma stāšanās spēkā parādīja labu rezultātu, un parādnieki kļuvuši atbildīgāki pret parāda atmaksu.

Ziņu lente
0