Politika

Vēlēšanās Rīgā uzvaru izcīnījis Nils Ušakovs

© Sputnik / Oksana DzadanPašvaldību vēlēšanas
Pašvaldību vēlēšanas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saraksts "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ieņēmis pārliecinošu līdera vietu balsu skaita ziņā.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Dati no vēlēšanu iecirkņiem Rīgā liecina, ka Ušakova un Amerika saraksts "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" saņēmis 51,54% balsu. 

Otro vietu balsu ziņā saņēmis Latvijas Reģionu apvienības un Mārtiņa Bondara vadītās partijas "Latvijas attīstībai" apvienotais saraksts (13,46%), trešā vieta tikusi Jaunajai konservatīvajai partijai (13,26%).

Par nacionālo apvienību "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK nobalsojuši 9,04% vēlētāji, par "Vienotību" — 6,13%.

Pašvaldību vēlešanās Latvijā - Sputnik Latvija
Balsu skaitīšana: uzvar vienaldzība
Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) rīcībā esošie dati liecina, ka Latvijas pašvaldību vēlēšanās nobalsoja 50,25% vēlētāju. Lielākā vēlētāju aktivitāte bija vērojama Rīgā (58,17%), citās Latvijas pilsētās un novados iecirkņos ieradušies mazāk nekā puse balsstiesīgo. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2013. gadā nobalsoja 45,99% vēlētāju.

Pēc iecirkņu slēgšanas pl. 22:00 CVK vadītājs Arnis Cimdars paziņoja žurnālistiem sākotnējos datus. Pagaidu dati liecina, ka galvaspilsētas domē valdošā "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" apvienība nesaņems vairāk kā 50% balsu, kas varētu liecināt par nepieciešamību veidot jaunu koalīciju.

Saskaņā ar vēlētāju aptauju pēc vēlēšanām, visstabilākais pašreizējās varas stāvoklis ir Ventspilī, kur par pašreizējā mēra Aivara Lemberga partiju balsis atdevuši 60% vēlētāju.

Daugavpilī lielākais balsu skaits atdots par pašreizējā mēra Jāņa Lāčplēša partiju, otrajā vietā — "Mūsu partija", netālu — "Saskaņa" ar līderi Andreju Elksniņu.

Jāpiebilst, ka iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās sākotnējie dati vienmēr sakrita ar oficiālajiem rezultātiem.

Ziņu lente
0