NATO tehnika devusies uz bāzi Ādažos

© Latvijas armijaMācībām Saber Strike 2017 nepieciešamo tanku, militārās tehnikas un ekipējuma izkraušana
Mācībām Saber Strike 2017 nepieciešamo tanku, militārās tehnikas un ekipējuma izkraušana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārajām mācībām Saber Strike nepieciešamā tehnika ir pilnībā izkraita un tiek nogādāta bāzē Ādažos pa dzelzceļu un autoceļiem.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. NATO militārā tehnika, kas ieradusies pagājušonedēļ ar mērķi piedalīties militārajās mācībās Saber Strike 2017, izkrauta Ventspils ostā, vēsta tās pārstāvji savā mikroblogā Twitter.

​Tālāk krava tiks nogādāta armijas bāzē Ādažos.

ASV militārā tehnika un jūras kājnieki ieradās Latvijā 24. maijā. Latvijas Aizsardzības ministrijas pārstāve Sandra Brāle informēja, ka daļa tehnikas tika izkrauta pludmalē Vārves pagastā dažu kilometru attālumā no Ventspils, bet pārējā — Ventspils ostā. Pašā ostā noenkurojās ASV kara kuģis USNS SGT. William R.Button. Tehnika tiek nogādāta Ādažos pa dzelzceļu un autoceļiem, vēsta Latvijas Bruņotie spēki.

​Ikgadējās apvienotajās sauszemes un gaisa spēku mācībās Saber Strike, ko komandē ASV spēki Eiropā, šogad piedalīsies vairāk nekā 2 tūkstoši cilvēku — karavīri no Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Polijas, Slovākijas un ASV. Mācības noritēs no 3. līdz 15. jūnijam Latvijas karavīru vadībā.

Ziņu lente
0