Jūnija vidū Ministru kabinets izskatīs likumprojektus nodokļu reformas jomā

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистерство финансов Латвии
Министерство финансов Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministrs Māris Kučinskis vēlas ieviest nodokļu reformu pirms Saeimas vēlēšanām, tāpēc jūnijā valdība izskatīs likumprojektus, bet rudenī nepieciešamības gadījumā – ieviesīs izmaiņas.

RĪGA, 29. maijs – Sputnik. Ar nodokļu reformu saistītos likumprojektus valdība izskatīs 13. jūnijā, vēsta BNN.

Līdz jūnija beigām šie likumprojekti tiks iesniegti Saeimā. Piektdien premjerministrs Māris Kučinskis uzsvēra, ka nodokļu reforma jāievieš pašreizējam Ministru kabinetam, nevis nākošajam (parlamenta vēlēšanas notiks 2018. gada oktobrī).

"Pagaidām galvenais variants ir tāds: mēs ejam uz priekšu un strādājam pie reformas paketē, kurā tā ir ieplānota, taču, protams, būtu prātīgi sagatavoties zināmai elastībai rudenī un dažus pasākumus ieviest pakāpeniski," – teica finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola pēc tikšanās ar premjerministru.

Pēc viņas domām, ir svarīgi turpināt darbu un rudenī, kad Eiropas Komisija izsniegs slēdzienu par Latvijas idejām, ieviest grozījumus, ja tie būs nepieciešami. Tiesa, ministre nepaskaidroja, kādus reformas ierosinājumus varētu grozīt vai ieviest vēlāk, ja radīsies vajadzība.

9. maijā valdība atbalstīja Finanšu ministrijas sagatavotos valsts nodokļu politikas pamatprincipus 2018.-2021. gg. taču atsevišķi jautājumi, piemēram, veselības aprūpes finansēšana tiks lemti līdz 1. jūnijam.

Ziņu lente
0