Roberts Putnis: vai ir jēga veidot TV krievvalodīgajiem

© CC BY-ND 2.0 / DavidTelevīzijas kanāla translācija. Ilustratīva fotogrāfija
Televīzijas kanāla translācija. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Kultūras ministrijas plānos nav sabiedriskās televīzijas kanāla izveides krievu valodā Baltijas valstīs.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Runas par telekanāla veidošanu krieviski runājošiem palika 2014. gadā — tagad šādu ideju nav, paziņojis Latvijas radiostacijas Baltkom ēterā Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāj Roberts Putnis.

Kā piemēru Putnis minējis neveiksmīgu līdzīga kanāla izveides pieredzi Igaunijā.

"Igaunijā izveidoja kanālu krievu valodā ETV +, taču tas nav sniedzis gaidītos rezultātus. Tāpēc mēs ne gluži saprotam, vai ir jēga arī mums mēģināt strādāt ar krievvalodīgajiem tādā pašā veidā, izmantojot šādu kanālu. Par to ir ļoti daudz viedokļu, un tie atšķiras," — teica Putnis.

2014. gadā Baltijas valstu kultūras ministri apsprieda ideju izveidot vienotu sabiedriskās televīzijas kanālu krievu valodā. Tas bija domāts, ka cīņa ar "Krievijas propagandu".

2017. gada martā Sputnik Igaunija autors Boriss Grigorjevs, spriežot par telekanāla ETV + likteni, paredzēja tam drīzu nāvi.

Руководитель информационного агентства Россия сегодня Дмитрий Киселев - Sputnik Latvija
Viedoklis
Dmitrijs Kiseļovs: rusofobijas lēkmes ar laiku pāriet
Iecerēts, kā kontrpropaganda Krievijas televīzijai, Igaunijas krievvalodīgo televīzijas kanāls ETV + nevar attaisnot uzliktas cerības, un, saglabājoties pašreizējiem reitingiem, jau pēc dažiem gadiem var būt slēgts," —izteica savu viedokli Grigorjevs.

Lai apliecinātu savas prognozes, autors minējis Igaunijas Nacionālās radio un televīzijas valdes priekšsēdētāju Ērika Rozes teikto: " ETV + ir nepietiekams skatītāju ieguves ātrums. Pēdējo mēnešu statistika rāda, ka PBK (Pirmais Baltijas kanāls — Red.) auditorija ir gandrīz 10 reizes lielāka. Protams, neviens necer, ka pēc viena vai divu gadu darba ETV + skatītāju skaits šiem diviem kanāliem būs vienāds. Bet, ja arī pēc pieciem gadiem ETV + skatītāju skaits paliks līdzšinējā līmenī, tad šī telekanāla nākotne ir drūma". Tā intervijā ETV + paziņoja Roze.

Plaši izreklamēts ar ielu reklāmu un provaldības privātos masu medijos telekanāls ETV + kopš tās palaišanas nespēja iegūt kaut kādu vērtību Igaunijas krievvalodīgo acīs.

Dārgs projekts nav attaisnojis uz to uzliktas cerības, jo sākotnēji neņēma vērā auditorijas specifiku, pārāk pakļāvās politiķiem un saražoja ne pārāk kvalitatīvu produktu — secinājis analītiskā materiāla autors.

Ziņu lente
0