Valsts Kontrole konstatēja bēgļiem domātas naudas "neadekvātu" iztērēšanu

© Алехандро Мартинес ВелесАлехандро Мартинес Велес, Испания. Беженцы в Белграде
Алехандро Мартинес Велес, Испания. Беженцы в Белграде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Audits konstatēja, ka līdzekļi, 16 jaunu darba vietas izvietošanai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē tika iztērēti 59 darbinieku algām.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Latvijas Valsts kontrole nosauca par "neatbilstoši" iztērētiem 200 tūkstošus eiro, kas tika piešķirti bēgļiem 2016. gadā, informē resors.

Беженцы в Поликастро в 20 км от границы между Грецией и Македонией - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vainīgi krievi. "Jaunā Eiropa" atsakās no austrumu migrantiem

Revīzija parādīja, ka no piešķirtiem 7,29 miljoniem eiro bija izlietoti tikai 5,58 miljoni eiro. 1,02 miljoni eiro jeb 14% tika atgriezti atpakaļ valsts budžetā, 698 tūkstošus eiro jeb 10% pārdalīja citiem mērķiem, bet 200,6 tūkstošus eiro (3%) izlietoja "neatbilstoši".

Piemēram, tika ieplānots izveidot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē 16 jaunas darba vietas. Gada laikā darbā bija pieņemti tikai seši cilvēki. Saskaņā ar revidentu secinājumiem, piešķirtie 16 darbavietu izveidošanai līdzekļi, tika iztērēti 59 darbinieku algām. Tas ir, 200 612 eiro tika iztērēti neatbilstoši.

Bēgļu izvietošanas programmas ietvaros Latvija uzņēmās pieņemt 531 cilvēku. Šobrīd no Itālijas, Grieķijas un Turcijas valstī ieradās 318 cilvēki, jeb 60% no kopējā bēgļu skaita Latvijā. 295 cilvēki ieradīsies no Grieķijas, 186 — no Itālijas, 50 — no Turcijas. Šā gada marta sākumā bēgļa statuss tika piešķirts desmit personām, bet alternatīvais statuss — 189 personām.

Ziņu lente
0