Sveiciens no deviņdesmitajiem: vīrieti aizved uz mežu pie Baldones un apzog

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc strīda ļaunprāši iebāza jaunieti automobilī un aizveda uz Baldones novada mežu. Tur cietušo izvilka no mašīnas, piekāva un nozaga viņam pulksteni un gredzeni.

RĪGA, 25.maijs — Sputnik, Jeļena Kirillova. Baložu policijas iecirkņa darbinieki aizturēja trīs ļaunprāšus, kuri piekāva un apzaga vīrieti Baldones mežā.

Maija sākumā pie policijas darbiniekiem pēc palīdzības vērsās jaunietis, kurš pastāstīja, ka kļuva par zādzības upuri.

Taksometrs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Saspiedīsimies: Rīgā taksometra vadītājs nolika portugāli bagāžniekā
Pēc cietušā teiktā, starp viņu un trīs vīriešiem, viens no kuriem bija viņa bijušais paziņa, sākās sadzīves rakstura konflikts. Kas tieši kļuva par strīda iemeslu, policija neprecizē, taču tā sekas jaunietim izrādījās diez gan nepatīkamas: oponenti ievilka viņu mašīnā un aizveda uz Baldones novada mežu.

Brauciens beidzās pie skaistā Kausu meža ezera, kur norisinājās deviņdesmito gadu cienīgi notikumi. Cietušo izvilka no automobiļa, piekāva, nozaga viņam pulksteni un gredzenu. Pēc pastrādātā bandīti aizbrauca nezināmā virzienā, savukārt, cietušajam nācās izkļūt saviem spēkiem no meža. Par laime tur nav tik neapdzīvota un klusa vieta, tāpēc cietušais varēja nokļūt mājās.

Šīs lietas izmeklēšana Baložu policijas iecirkņa darbiniekus noveda pie kāda 1981.gadā dzimuša vīrieša pēdām, kurš ir Baldones novada iedzīvotājs un, iespējams, ir saistīts ar noziegumu. Pagājušajā pirmdienā kārtības sargi aizturēja viņu un veica viņa dzīvesvietas kratīšanu. Izņemot visu pārējo, tur tika atrastas 120 cigaretes ar Kazahstānas akcīzes markām, kā arī pusotrs litrs šķīduma ar spirtam raksturīgu smaržu, kuru nosūtīja uz ekspertīzi.

Камера контроля скорости - Sputnik Latvija
Fotoradari "izrakstīja" latviešiem naudas sodus gandrīz 9 miljonu apmērā

Turpmākās izmeklēšanas gaitā tiesībsargi noskaidroja un aizturēja pārējos divus uzbrukuma un zādzības līdzdalībniekus mežā — 1984.gadā dzimušais Baldones novada iedzīvotājs un 1983.gadā dzimušais Amatas novada iedzīvotājs. Neviens no aizturētajiem iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Kārtības sargi turpina noskaidrot šīs lietas apstākļus, cietušajam nozagtās mantas pagaidām viņiem atrast nav izdevies.

Sakarā ar notikušo tika uzsākta krimināllieta sakarā ar Krimināllikuma pantu "grupveida laupīšana pēc iepriekšējas vienošanās". Aizdomās turamajiem draud līdz astoņiem gadiem ilgs cietumsods. Viens no aizturētajiem atrodas brīvība policijas uzraudzībā, abi pārējie šobrīd atrodas policijas izolatorā. Lēmumu par soda mēra piemērošanu izlems tiesa.

Ziņu lente
0