Anda Čakša: mani pārsteidz, kā mediķi var strādāt ar tādām algām

© Sputnik / Sergey MelkonovVeselības ministre Anda Čakša. Foto no arhīva
Veselības ministre Anda Čakša. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediķu streiku drauds iedarbojās: Saeimas darba komisija izstrādāja likuma grozījumus, kuri ļaus ārstiem maksāt virsstundas sākot jau ar jūlija mēnesi, un Veselības ministrija steidz meklēt tam naudu.

RĪGA, 17.maijs — Sputnik. Veselības ministrija cer atrast finansējumu mediķu algu palielināšanai, lai izbēgtu brīdinājuma streiku, paziņoja veselības ministre Anda Čakša LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Vakar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) aicināja medicīnas iestāžu darbiniekus veikt brīdinājuma protesta akciju, atsakoties strādāt pagarinātajā normālajā laikā no 1. līdz 31.jūlijam

Операция в клинике - Sputnik Latvija
Latvijā slēdz operāciju zāles mediķu trūkuma dēļ

Ja līdz 1.jūlijam stāsies spēkā likuma grozījumi par ārstēšanu, kuri paredz pagarinātā normālā darba laika samazināšanu par 20 stundām, LVSADA valdei būs atļauts izlemt, vai tas ir pietiekams iemesls brīdinājuma akcijas apturēšanai.

Ministre paziņoja, ka cer, ka situācija nenovedīs pie mediķu brīdinājuma streika, tāpēc viņiem ir jādara zināms par to, ka nākamgad algas tiks paaugstinātas.

Par to ministre Čakša uzsvēra, ka visi aprēķini ir zināmi, tagad ir jārunā tikai par finansējuma avotiem. Pēc viņas domām, ja mediķi saņems skaidru ziņu, ka jautājums par pagarinātu normālo darba dienu tiks atrisināts, tad streiks varētu nenotikt.

"Es ļoti ceru uz to un esmu pārliecināta, ka mēs atradīsim finansējumu, " teica Čakša.

Viņa atzinās, ka nav pārsteigta ar plānotajiem protestiem, un viņu izbrīna, kā vispār mediķi var efektīvi strādāt ar esošajām darba algām. Pēc Čakšas vārdiem, zināmajā mērā viņa piekrīt daudzām lietām, par kurām runā medicīnas darbinieki.

Ziņu lente
0