Muzeju nakts: sākot ar Rīgas pili un līdz pirtij Farmācijas muzejā

© Sputnik / Оксана ДжаданMuzeju nakts. Foto no arhīva
Muzeju nakts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik aicina iepazīties ar Muzeju nakts programmu, kura notiks ne tikai Rīgā, bet arī Vidzemē, Kurzemē, Latgalē un Zemgalē.

RĪGA, 16.maijs — Sputnik. Tradicionālā Muzeju nakts notiks visā Latvijā 20.maijā. Šajā dienā visi, kas gribēs, varēs apmeklēt 172 muzejus visā valstī bezmaksas. Katrs akcijas dalībnieks gatavo īpašu programmu.

Apmeklētājiem būs atvērta arī prezidenta pils un Saeimas ēka. Rīgas pilī varēs apskatīt prezidenta rezidences atjaunoto daļu.

Muzeju nakts apmeklētājiem būs atvērts Rīgas pils priekšpils, kā arī būs iespējams ielūkoties reprezentācijas telpās, kur varēs aplūkot krāšņu Svētku zāli, kā arī papriecēt savas acis ar unikālu Vēstnieku akreditācijas zāli un trešā stāva anfilādi.

Tradicionālā labdarības Martas balle - Sputnik Latvija
"Martas balle": Latvija – ķeizarienes Katrīnas dzimtene
Saeimā varēs iepazīties ar ekspozīciju "Mūsu Latvijas karogs". Izstādes viesiem būs atvērtas parlamenta telpas un Sēžu zāle.

Svēto lietu muzejā varēs pastaigāt pa Svētās Marijas Magdalēnas baznīcu, torni un senā Cisterciešu sieviešu klostera pagrabu un apmeklēt tematisku prezentāciju "Dzīve klosterī dažādos gadsimtos".

Farmācijas muzejs piedāvā apmeklēt izstādi "Laika labirints". Izstāde ir sadalīta sektoros: "Laika rats" — pagriez laika ratu, iepazīsties ar nakts programmu un dodies aizraujošā ceļojumā; "Leģendu laiks" — mistisko augu valdības ar leģendām apvītā pagātne; "Viduslaiki" — izbaudi noslēpumaino dzīves eliksīru pašā alķīmiķa laboratorijas sirdī; "Burvestību laiks" — var kļūt par sava laika kalēju, izbaudīt tēju, izmantojot visas savas maņas; "Pārvērtību laiks" — pasūdzēties, pamēģināt pēdu masāžu un masāžu ar stieņiem. Tāpat muzejs piedāvā nopērties ar pirtsslotu pirtī, un nobeigumā ietīt savu diegu laika kamolā.

Pērn muzejus Latvijā apmeklēja vairāk nekā 3,5 miljoni cilvēku.

Muzeju nakts ir viens no galvenajiem kultūras pasākumiem pasaulē. Šajā dienā daudzi muzeji strādā bezmaksas un līdz vēlai naktij, un apmeklētājiem tiek sagatavoti unikāli pasākumi.

Ziņu lente
0