Turpinās uzņemšana pastāvīgajā NBS specvienībā Latgalē

© Sputnik / Sergey MelkonovПодразделение латвийской армии
Подразделение латвийской армии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
150 cilvēku rotai ir jābūt izveidotai līdz nākamā gada 30.oktobrim, pagaidām tajā dienē 36 cilvēki, Kājnieku skolā mācības uzsākuši vēl 70 kursanti.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) turpina karavīru uzņemšanu Kaujas nodrošinājuma rotā, kura tiek veidota Latgalē, raksta Nasha.lv. Vadībai nepieciešamajās specvienības profesionālie karavīri tiks iesaukti lielākoties no reģionā dzīvojošajiem. 

Kaujas nodrošinājuma rotā iesaucamo skaits sastādīs 150 militārpersonas. Kā jau ziņoja Aizsardzības ministrija, NBS klātienes palielināšana Latvijas austrumos ir nepieciešama sakarā ar drošības situāciju reģionā. Kaujas nodrošinājuma rotai ir jābūt izveidotai līdz 2018. gada 30. oktobrim.

Latvijas armijas karavīri ierindā - Sputnik Latvija
Aizsardzības ministrija: kara uzsākšanās gadījumam ir gatavi 17,5 tūkstoši karavīru

Pagaidām tajā dienē 36 cilvēki, bet NBS Kājnieku skolā mācības uzsākuši vēl 70 kursanti. Tajā viņi apgūs ieroča izmantošanas, taktikas, kartes un kompasa izmantošanas pamatus, kā arī gūs iemaņas pirmās palīdzības sniegšanā, kaujas lauka darbībās, apgūs citus priekšmetus. Daugavpils, Rēzeknes, Preiļu un tuvējo novadu iedzīvotājus aicina pieteikties dienēšanai rotā.

Par pastāvīgas Nacionālo bruņoto spēku specvienības izveidošanu Latgalē Aizsardzības ministrija paziņoja janvārī. Kā toreiz paziņoja NBS komandieris Raimonds Graube, rotas izveidošana " ir ne tikai ieguldījums valsts aizsardzības stiprināšanā, bet arī sniegs iespēju Latgales iedzīvotājiem dienēt tuvāk mājām, kā arī stiprinās sociālo vidi."

Ziņu lente
0