Neviena no Baltijas valstim nav iekļuvusi Eirovīzijas finālā Kijevā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasEirovīzija
Eirovīzija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pārstāvjiem nav paveicies nokļūt Eirovīzijas finālā.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Nevienam no Baltijas valstu pārstāvjiem nav izdevies iekļūt starptautiskā konkursa Eirovīzija —2017 finālā Kijevā.

Eirovīzija - Sputnik Latvija
Krievijas Pirmais kanāls atteicās rādīt "Eirovīzijas" tiešraidi

Vakar Ukrainas galvaspilsētā notika otrais dziesmu konkursa pusfināls. Par iekļūšanu Eirovīzijas noslēguma daļā sacentās pārstāvji no Igaunijas — duets Laura un Koits Tome — un Lietuvas — grupa Fusedmarc. Pēc balsošanas rezultātiem, abas komandas palikušas "aiz borta".

Atlases rezultātā otrais finālistu desmitnieks izskatās šādi: Bulgārija, Baltkrievija, Horvātija, Ungārija, Dānija, Izraēla, Rumānija, Nīderlande, Norvēģija un Austrija. Pirms divām dienām līdz finālam nonākuši dalībnieki no Zviedrijas, Beļģijas, Austrālijas, Azerbaidžānas, Grieķijas, Portugāles, Kipras, Polijas, Moldāvijas un Armēnijas. Latvijas komanda Triana Park nespēja iekļūt konkursa finālā, kas notiks sestdien, 13. maijā.

Ārpus spēles

Otrajā pusfinālā bija jāpiedalās Krievijas dziedātājai Jūlijai Samoilovai. Ukrainas Drošības dienests (UDD) uz trim gadiem aizliedza Jūlijai Samoilovai ieceļot Ukrainā sakarā ar viņas uzstāšanos Krimā, ko Kijeva joprojām uzskata par savu teritoriju.

Grupa Triana Park - Sputnik Latvija
Latvija nav iekļuvusi Eirovīzijas finālā
Eiropas Raidorganizāciju savienības (EBU) vadītāja Ingrīda Deltenre paziņoja, ka dziļo nožēlo to, ka Eirovīzija tiek izmantota politiskām spēlēm. "Konkursam ir jāiepriecina miljoniem cilvēku un jāapvieno; tas nav paredzēts cilvēku noskaņošanai vienam pret otru," — teica Deltenre. Visā konkursa vēsturē šis ir pirmais gadījums, kurā kādai valstij liegta iespēja tajā piedalīties.

EBU ieteica Krievijai translēt dziedātājas uzstāšanos ar satelītu palīdzību vai nomainīt konkursa dalībnieku, taču Maskava to darīt atteicās. Galu galā EBU pavēstīja, ka Krievija konkursā nepiedalīsies, un Pirmais kanāls pieņēma lēmumu atteikties no "Eirovīzijas 2017" translācijas.

Ziņu lente
0