Māris Kučinskis tiksies ar Somijas premjerministru

© REUTERS / Ints KalninsSomijas premjerministra Juha Sipile
Somijas premjerministra Juha Sipile - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somijas premjerministra Juha Sipile un Latvijas Ministru kabineta vadītāja Māra Kučinska tikšanās laikā tiks apspriests Brexit, kā arī projekti enerģētikas un transporta sfērā. Pēc apspriedes abu valstu politiķi iestādīs egli par godu Somijas simtgadei.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Šodien premjerministrs Māris Kučinskis dosies darba vizītē uz Helsinkiem, kur tiksies ar Somijas premjerministru Juhu Sipilu, vēsta Ministru kabineta mājaslapa.

Latvijas un Somijas valdību vadītāji apspriedīs abu valstu sadarbību, projektus enerģētikas un transporta sfērā, aktuālus Eiropas nākotnes jautājumus Lielbritānijas izstāšanās no ES kontekstā.

Latvijas Republikas Finanšu ministrija - Sputnik Latvija
Latvija plāno līdz 2020. gadam tērēt veselības aprūpes finansējumam 4% no IKP

Kučinskis piedalīsies arī diskusijā ar somu uzņēmējiem un investoriem, kā arī iestādīs koku meža parkā
Paloheinа programmas "Nākotnes egle" ietvaros, kas veltīta Somijas 100. gadskārtai.

Egle ir Somijas neatkarības simbols. 1917. gadā, par godu valsts dibināšanai Kaivopuisto parkā Helsinkos tika iestādīta tā saucamā "Neatkarības egle". Valsts 50 gadu jubilejā visā valstī tika iestādīti desmitiem tukstošu egļu. Līdzīga kampaņa atkārtosies 2017. gadā, par godu valsts simtgadei.

Latvijā Neatkarības atjaunošanas dienā sākās līdzīga akcija — ap Latviju plānots iestādīt simts ozolu, kas simbolizē valsts garīguma sargus.

 

Ziņu lente
0