Čehija nosūtīs 290 karavīrus uz Latviju un Lietuvu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasNATO karavīri
NATO karavīri - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO misiju ietvaros uz Lietuvu dosies mehanizētā rota, kas nonāks Vācijas pakļautībā, bet Latvijā ieradisies mīnmetēju vads, ko komandēs Kanāda.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Čehijas valdība apstiprinājusi valsts Aizsardzības ministrijas plānu nosūtīt 290 karavīrus uz Latviju un Lietuvu NATO misiju ietvaros, norādīts tās vietnē.

Ministru kabineta preses sekretārs Martins Airers pavēstījis, ka militārais kontingents ieradīsies Baltijas valstīs 2018. gada sākumā, un tā misija ilgs līdz 2019. gada 31. janvārim. Tagad iniciatīva jāapstiprina valsts parlamentā.

Polijā dislocēts NATO bataljons - Sputnik Latvija
Politika
Polijas prezidents parakstījis rīkojumus par karavīru nosūtīšanu uz Baltijas valstīm un Rumāniju
Aģentūra RIA Novosti atgādināja, ka iepriekš Čehijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Jozefs Bečvaržs paziņojis, ka valsts armija plāno savu karavīru dalību starptautiskajās militārajās misijā Irākā, Mali, Lietuvā un Latvijā. Piemēram, uz Lietuvu dosies mehanizētā rota, kas nonāks Vācijas pakļautībā, bet Latvijā ieradisies mīnmetēju vads, ko komandēs Kanāda.

Par to, ka Čehija vēlas pievienoties NATO spēkiem Igaunijā vai Lietuvā, februārī informēja valsts aizsardzības ministrs Martins Stropņickis.

Šī gada jūnijā Latvijā ieradīsies NATO daudznacionālais bataljons, ko komandēs Kanāda. Tajā ietilps Polijas, Itālijas, Spānijas, Slovēnijas un Albānijas bruņoto spēku pārstāvji. Lēmums par četru starptautisko bataljonu dislokāciju NATO austrumu flangā tika pieņemts Varšavā 2016. gada jūnijā.

Pirms dažām dienām Latvijā jau ieradās NATO militārā tehnika un bataljona ekipējums.

Ziņu lente
0