Reizniece-Ozola: Eiropas Komisija nevar likt šķēršļus mūsu reformai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija nevarēs apturēt nodokļu reformu Latvijā, taču valdības šīsdienas sēdē savus iebildumus var paust partija "Vienotība".

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Eiropas Komisija (EK) nevarēs aizkavēt nodokļu sistēmas reformu īstenošanu Latvijā, norādīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola intervijā LNT raidījumā "Rīta panorāma".

Gaidāmās reformas gaitā ierosinās samazināt ienākumu nodokli, atcelt solidaritātes nodokli un saglabāt pašreizējo PVN likmi.

Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kučinskis sola nepalielināt PVN
"EK nevarēs nostāties ceļā mūsu reformai. Tā var izteikt savu viedokli par nodokļu reformas būtību, piemēram, par ienākumu nevienīdzības samazināšanai paredzēto pasākumu daļu, konkurētspējas celšanu," — skaidroja Reizniece-Ozola.

Atzīmēsim, ka, pēc mediķu arodbiedrības viedokļa, Eiropas Komisijas ieteikumiem neatbilst arī šī gada budžets, kurā nepietiekami līdzekļi atvēlēti neatliekamai un būtiskai veselības aprūpes pieejamības uzlabošanai Latvijā.

"Mēs ņemsim vērā ES viedokli, taču mums ir pašiem sava galva uz pleciem, un mēs spējam pieņemt atbildīgus lēmumus," — uzsvēra Dana Reizniece-Ozola.

Pēc viņas vārdiem, nodokļu sistēmas reforma tiek plānota ar fiskālo atbildību, lai tiktu nodrošināta budžeta stabilitāte ilgtermiņa perspektīvā.

Налоги. Расчеты - Sputnik Latvija
Ekonomikas ministrija vēlas ierobežot mazo uzņēmumu apgrozījumu un algas

"Mēs balstāmies uz ekspertu slēdzieniem un mūsu piedāvājums ir fiskāli sabalansēts. Nenozīmīgu budžeta deficīta palielināšanos prognozējam tikai pārejas periodā. Mēs redzam, ka dažu gadu laikā mūsu ienākumi pieaugs," — skaidroja ministre.

Šodien valdība aiz slēgtām durvīm apspriedīs Finanšu ministrijas sagatavotos nodokļu politikas pamatprincipus 2018.-2021. gg. Pie tam partija "Vienotība" ir publicējusi oficiālu paziņojumu, kurā gaidāmo reformu dēvē par nepietiekami izstrādātu: nav saprotams, vai tā palīdzēs mazināt nevienlīdzību, nav skaidrs, kā reforma sekmēs ekonomikas attīstību, turklāt nav informācijas par to, kā tiks kompensēta ienākumu samazināšanās.

Ziņu lente
0