Kultūras ministre: pilsonība ir jānopelna

© Foto : facebook / Dace MelbārdeKultūras ministre Dace Melbārde
Kultūras ministre Dace Melbārde - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kultūras ministre Dace Melbārde iebilst pret automātisku pilsonības piešķiršanu Latvijā dzimušajiem nepilsoņu bērniem; iepriekš līdzīgu viedokli pauda premjerministrs Māris Kučinskis.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Kultūras ministre, Nacionālās apvienības "Visu Latvijai" — "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Dace Melbārde paziņoja, ka iebilst pret automātisku pilsonības piešķiršanu Latvijā dzimušajiem nepilsoņu bērniem, vēsta Mixnews.lv.

Telekanāla LNT ēterā viņa precizēja, ka neatbalsta pilsonības automātisku piešķiršanu, tā jānopelna. "Elementāras lietas — latviešu valodas un Latvijas vēstures pamatu zināšanas — ir goda lieta tiem, kas vēlas kļūt par pilsoni," — teica ministre.

Politiķe piebilda, ka pilsonības piešķiršanas jautājums nav iekļauts republikas simtgades programmā un par Latvijas prezidenta kancelejas ierosinātā projekta virzīšanu atbildīga ir pati kanceleja.

Iepriekš vēstīts, ka prezidents Raimonds Vējonis, iepazinies ar sabiedrības saliedētības politikas ekspertu grupas ziņojumu, norādīja, ka vēl ir ļoti daudz darāmā Latvijas sabiedrības saliedēšanai.

Неграждане Латвии - Sputnik Latvija
Pilsoņi bez valsts: itāļu fotogrāfs piesaistījis uzmanību Latvijas iedzīvotāju problēmai

Piemēram, valsts vadītājs atzīmēja, ka visiem Latvijā dzimušajiem nepilsoņu bērniem ir jāsaņem valsts pilsonība pēc dzimšanas.

"Ir jāpārtrauc neesošas valsts — bijušās PSRS — jauno pilsoņu reģistrāicija," — paskaidroja Vējonis.

Pēc tam valsts premjerministrs Māris Kučinskis pavēstīja, ka iebilst pret pilsonības automātisku piešķiršanu — tā nevarot būt dāvana.

Kopš naturalizācijas procesa sākuma 1995. gada 1. februārī Latvijas pilsonība piešķirta 144 515 cilvēkiem, pie tam valstī joprojām dzīvo 242 tūkstoši nepilsoņu. 2015. gadā pilsonību valstī saņēmuši mazāk nekā tūkstotis cilvēku.

Ziņu lente
0