Latvijas Nacionālā teātra trupa tomēr varētu saņemt ASV vīzas

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasLatvijas Nacionālais teātris
Latvijas Nacionālais teātris - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas vēstnieks ASV, Andris Teikmanis paziņoja, ka tikās ar Nacionālās drošības ministrijas pārstāvjiem un izteica cerību, ka aktieri saņems vīzas un piedalīsies Dziesmu un deju svētkos Baltimorā.

RĪGA, 30.aprīlis — Sputnik. Latvijas vēstnieka ASV Andra Teikmaņa tikšanās ar Nacionālās drošības ministriju varētu sekmēt darba vīzu izsniegšanu Latvijas Nacionālā teātra aktieriem, vēsta Baltnews.lv.

Diplomāts pastāstīja par pārrunām ar ierēdņiem un pauda cerību, ka trupa saņems vīzas. Lēmumu pieņems ASV Pilsonības un imigrācijas dienests.

Starptautiskais mūzikas festivāls Laima Randezvous Jūrmala - Sputnik Latvija
"Jaunais vilnis" atgriezīsies Jūrmalā ar latviešu dziedātāju kvotu

Aktieriem bija jāpiedalās XIV Dziesmu un deju svētkos Baltimorā, Merilendas štatā, kuri notiks no 29.jūnija līdz 3.jūlijam, taču viņiem netika izsniegtas vīzas.

ASV Valsts drošības departamenta atteikums bija pamatots ar to, ka izrāde, ko aktieri plānoja demonstrēt, nav latviešu autora literārais darbs, un tā demonstrācijai Amerikā nav nekādas kultūrvēsturiskas nozīmes.

Latvijas Nacionālā teātra aktieru uzstāšanās bija ieplānota 1. un 2.jūlijā. Viņi vēlējās spēlēt izrādi "Ceļā uz mājām" pēc kanādiešu dramaturga Eliota Heiza lugas. Pēc teātra pārstāvju vārdiem, literāro darbu izvēlējās pieņemošā puse kā jebkuram vecumam saprotamu.

Ziņu lente
0