Jūrmala pievienosies akcijai "Nemirstīgais pulks"

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasGājiena "Nemirstīgais pulks" jaunais dalībnieks
Gājiena Nemirstīgais pulks jaunais dalībnieks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada 9. maijā Jūrmalā notiks "Nemirstīgā pulka" gājiena – akcijas dalībnieki dosies no koncertzāles "Dzintari" līdz karavīru kapiem Bulduros.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Piemiņas akcija "Nemirstīgais pulks" šogad Latvijā notiks ne vien Rīgā, bet arī Jūrmalā, informē akcijas organizators Jānis Kuzins projekta mājaslapā.

Tā kā šogad 9. maijs iekrīt darba dienā, dalībnieki pulcēsies pl. 17:00 pie koncertzāles "Dzintari". No turienes viņi soļos divus kilometrus līdz karavīru kapiem Bulduros iepretim sanatorijai "Belorusija".

Nemirstīgais pulks Tallinā - Sputnik Latvija
"Nemirstīgais pulks" Tallinā būs

Kuzins pastāstīja, ka Jūrmalā dzīvojošajiem veterāniem jau ir grūti nokļūt Rīgā.

"Patlaban lielākā daļa veterānu jau ir ļoti cienījama vecuma cilvēki, turklāt arī veselība neļauj braukt uz Uzvaras dienas svētkiem Rīgā, tāpēc 9. maijam veltīto piemiņas pasākumu sarīkosim Jūrmalā ar "Nemirstīgo pulku," — viņš pastāstīja.

Pēc viņa vārdiem, organizatori cer uz aktīvu pilsētas iedzīvotāju atbalstu.

"Netālu no mūsu marša sākuma vietas ir koncertzāle "Dzintari", Jūrmalas kultūras sirds, kas vienmēr simbolizējusi tautu draudzību, kur ik gadus 12. jūnijā tiek svinēta Krievijas diena," — viņš uzsvēra.

Akciju Jūrmalā atbalstīja arī vietējā Krievu biedrība un veterānu organizācijas.

2016. gadā "Nemirstīgā pulka" gājieni aizritēja piecās Latvijas pilsētās: Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī un Rēzeknē.

Ziņu lente
0