Latvijas automobiļu tirgus šogad izrādījies vismazākais ES

© Foto : pixabay / SkitterphotoLatvijas automobiļu tirgus šogad izrādījies vismazākais ES
Latvijas automobiļu tirgus šogad izrādījies vismazākais ES - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Automobiļu pārdošanas apjomi šogad auguši visā Eiropas Savienībā. Tirgus atdzimšana nav novērojama tikai Īrijā, kur automobiļus tagad pērk mazāk, un Latvijā, kur automašīnas pērk mazāk nekā citur ES.

RĪGA, 23.aprīlis — Sputnik. Eiropas automobiļu tirdzniecības tirgus šogad ir audzis, taču Latvijā un Īrijā tas novērots netiek, raksta IrishIndependent.

Automobiļu tirgus Īrijā ir vienīgais ES, kas samazinājās šī gada pirmajos trīs mēnešos. Pasažieru automašīnu pārdošanas apjomi sarukuši par 8,3% salīdzinājumā ar 2016.gada pirmajiem trīs mēnešiem. Samazinājies arī jauno reģistrēto automobiļu skaits, toties lietotu automobiļu imports valstī šī gada pirmajos trīs mēnešos audzis par 60,9% salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

Automašīnas priekšējais panelis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nelikumības autoservisos un auto tirdzniecībā valstij rada lielus zaudējumus

Kopumā ES automobiļu pārdošana ir augusi par 8,4%. Īrijas Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka valsts automobiļu tirgus stāvoklis ir saistīts ar britu mārciņas kursa krišanos.

Visstraujāk no visām ES valstīm automobiļu tirgus audzis Nīderlandē (22,8%). Automobiļu pārdošana Lielbritānijā augusi par 6,2% un Vācijā — par 6,7%. Francijā pārldoto automobiļu skaits palielinājies par 4,8%, un Itālijas tirgus, šķiet, ir atguvies šī gada pirmajos trijos mēnešos un audzis par 11,9%. Arī Grieķija, kura desmit gadus bija "Eiropas slimnieks", nodemonstrēja iespaidīgu pieaugumu par 37,7%, lai arī tas ir pieaugums no vēsturiskā minimuma.

Savukārt vismazākais automašīnu skaits ES šogad pārdots Latvijā. 2017.gada pirmajos trīs mēnešos valstī nopirktas tikai 4 064 mašīnas.

Pagājušais gads izrādījās ļoti neveiksmīgs vācu automobiļu koncernam Volkswagen. Izrādījās, ka vairāk nekā 11 miljoni dīzeļdzinēja automobiļu visā pasaulē aprīkoti ar programmu, kas testu laikā desmitkārtīgi samazināja izmešu aprēķināto daudzumu, un kompānijai nācās samaksāt vairākus miljonus lielas soda naudas. Taču automašīnu tirgu tas neietekmēja. Volkswagen sastāda 10,5% Eiropas automobiļu tirgus.

Izdangāti ceļi - Sputnik Latvija
Jānis Lange: slikto ceļu dēļ zaudējumi pārsniedz miljardu eiro

Vislabāk šogad sevi parādīja Alfa Romeo (+31.8%), Toyota (+20.9%) un Seat (+18.4%). Renault pārdošana augusi par 11,5% un Peugeot par 5%. Mercedes automobiļu pārdošanas apjomi palielinājušies par 11,7%, un luksus klases Porsche automobiļus pērk par 13,1% biežāk.

Komunistiskā perioda favorīta, automobiļa "Lada" pārdošanas apjomi pieauguši par 62,9%, kaut arī pērn kompānija pārdeva vien 700 mašīnas.

Ziņu lente
0