Politika

Deputāts: Krievijas pilsonības atvieglota saņemšana neieinteresēs Latvijas iedzīvotājus

© Foto : PointKrievijas pilsoņa pase
Krievijas pilsoņa pase - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Andreja Judina teiktā, latvieši neskries saņemt Krievijas pasi, jo "izvēloties Krievijas pilsonību, viņi zaudēs Latvijas pilsonību".

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Jautājums par Krievijas pilsonības saņemšanu nav aktuāls Latvijas iedzīvotājiem, uzskata Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas pārstāvis Andrejs Judins.

"Krievija ir suverēna valsts un patstāvīgi izlemj, kam un ar kādiem nosacījumiem dot pilsonību. Principā, viņi var izdalīt atbilstoši jebkādiem kritērijiem. Tās ir suverēnas valsts tiesības.

Ja šāda iespēja būs Latvijas iedzīvotājiem, es nedomāju, ka daudzi mēģinātu to izmantot — tā vienkāršā iemesla dēļ, ka šie cilvēki, izvēloties Krievijas pilsonību, zaudēs Latvijas pilsonību," — Judina teikto citē Latvijas Televīzijas portāls.

Iepriekš Krievijā ierosināja ieviest jaunu pilsonības iegūšanas principu, kas balstītos uz "zemes tiesībām". Tādējādi tiesības saņemt Krievijas pasi vienkāršotā kārtībā būs krievu valodas nesējiem no bijušām padomju vai Krievijas impērijas valstīm vai tās radiniekiem augšupejošā līnijā.

Igaunijas pase. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igaunijā dzimušajiem, iespējams, tiks atļauta dubulta pilsonība

"Cik tādu varētu būt? Es nezinu, es domāju, ka ne īpaši daudz, jo tie, kuri vēlas iegūt tikai Krievijas pilsonību, var to iegūt. Varbūt attiecībā uz citām valstīm, tas varētu būt īpaši aktuāli. Bet Latvijā es nedomāju, ka tas izraisīs kādas nopietnas sekas," — uzskata Latvijas deputāts.

"Zemes tiesības" — juridisks termins, kas nostiprina pilsonības iegūšanas tiesības šīs valsts teritorijā dzimušām personām, neatkarīgi no tās rases, nacionālās vai valodas piederības.

Ja grozījumi tiks pieņemti, jaunie noteikumi stāsies spēkā jau šogad.

Ziņu lente
0