Vēstniece Londonā: Latvijas iedzīvotāji vēlas atgriezties dzimtenē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas emigrantiem Lielbritānijā pagaidām nav iemeslu bažām, tomēr viņi vēlas atgriezties dzimtenē, paziņoja Baiba Braže.

RĪGA, 4. aprīlis — Sputnik. Pēdējā laikā ievērojami pieaugusi aizbraukušo iedzīvotāju vēlme atgriezties Latvijā, informēja Latvijas vēstniece Lielbritānijā Baiba Braže intervijā radio Baltkom.

"Mums nav oficiālas statistikas, jo ne visi reģistrējas vēstniecībā. Varu teikt, ka mēs tiekamies ar Lielbritānijā dzīvojošajiem latviešiem un viņi tiešām sākuši interesēties par iespēju atgriezties mājās, jautā par to, kā var turpināt mācības vai darbu Latvijā.

Radās sajūta, ka viņi ir gatavi atgriezties, interese par Latviju palielinājusies pēdējo gadu laikā. Cilvēki saprot, ka nāk izmaiņas. Bet vēlreiz atkārtoju, tie nav oficiāli dati, — sacīja diplomāte.

Brexit. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pēc Brexit referenduma pieaugusi austrumeiropiešu izceļošana no Lielbritānijas

Braže piebilda, ka Lielbritānijā dzīvojošajiem Latvijas pilsoņiem nav iemeslu bažām.

"Līdz brīdim, kamēr Lielbritānija paliek ES, Latvijas pilsoņiem nekas nemainās. Par to iepriekš paziņojusi Anglijas valdība un ES. Kas notiks vēlāk — būs skaidrs pēc 2019. gada marta, tomēr vēl būs daudz diskusiju. Vēl divus gadus viss paliek tādā pašā kārtībā, kā tas notiek tagad," — noslēgusi vēstniece.

Pagājušajā nedēļā Lielbritānijas vēstnieks ES Tims Barovs iesniedza ES vadītājam Donaldam Tuskam Lielbritānijas premjerministres paziņojumu par karaļvalsts izstāšanos no ES sastāva procedūras sākšanu (Brexit).

Ziņu lente
0