Rail Baltica atzarojumu Latvijā uzcels Krievijas Aizsardzības ministrija

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas dzelzceļš
Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas komisija atteikusies finansēt projektu Rail Baltica, ņemot vērā tā ekonomisko nerentabilitāti, taču Krievijas Aizsardzības ministrija jau piedāvājusi Latvijai palīdzību.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Eiropas komisija atteikusies finansēt projekta Rail Baltica būvdarbus Latvijā, taču Krievijas Aizsardzības ministrija ir gatava palīdzēt par nelielu samaksu.

Eiropas komisijas lēmums par Rail Baltica nerentabilitāti nepārsteidz: ceļa izbūve Latvijā ir saistīta ar pastāvīgām problēmām. Piemēram, Salacgrīvas novads nelaiž ceļu cauri lauksaimnieciski apstrādājamajām zemēm, bet iecirnis Rīgā ved tieši cauri garāžām, kuru īpašnieki par tādu perspektīvu nav sajūsmināti.

Dzelzceļš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pēdējais Eiropas brīdinājums: Rail Baltica līgums ir parakstīts

Taču, iespējams, dzelzceļš tomēr būs: Krievijas Aizsardzības ministrija jau piedāvājusi palīdzību par nelielu samaksu. Armijas mācībās "Rietumi 2017" pie valsts rietumu robežām sapulcēsies 13 tūkstoši kareivju, un būs pavisam vienkārši veltīt viņu enerģiju derīgam darbam. Krievijas AM piedāvājums nosūtīts Latvijas Saeimai šorīt.

Iespējams, kādam šķiet dīvaini tas, ka Krievijas AM gatava palīdzēt būvēt ceļu, pa kuru, pēc daudzu speciālistu domām, Latvija pārvadās NATO karavīrus, tomēr jāņem vērā, ka Krievija arī iepriekš ir guvusi labumu no tai naidīga noskaņojuma. Piemēram, kad Lietuva pauda gatavību celt žogu uz robežas ar Kaļiņingradas apgabalu, tā gubernators piedāvājās pārdot lietuviešiem ķieģeļus.

* Izklaidējošais materiāls sagatavots redakcijā par godu 1. aprīlim.

Ziņu lente
0