Politika

Ušakovs neņems vērā Šadurska aicinājumu turpināt skolu optimizāciju

© Sputnik / Оксана ДжаданRīgas mērs Nils Ušakovs
Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs ņems vērā izglītības ministra Kārļa Šadurska aicinājumu īstenot skolu optimizāciju, taču ignorēs to, jo tas novedīs pie vienīgās krievu vai latviešu skolas likvidācijas mikrorajonā.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Rīgas pašvaldība var ņemt vērā izglītības ministra Kārļa Šadurska viedokli par to, ka galvaspilsētā nepieciešams turpināt skolu tīkla optimizāciju, taču ignorēs to, paziņoja Rīgas mērs Nils Ušakovs intervijā LTV pārraidē "Rīta panorāma", raksta Mixnews.lv.

Viņš ņems vērā Šadurska viedokli, taču ignorēs to, uzsvēra Rīgas mērs.

Viņš paskaidroja, ka "iztikas minimums" Rīgas skolās ir 450-550 bērni vienā mācību iestādē, un visas skolas galvaspilsētā šim kritērijam atbilst.

Ezītis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ezītis tīģera ādā

Šadurskis vēlas, lai bērnu skaits skolās būtu vēl lielāks, taču tādā gadījumā tiks likvidēta vienīgā krievu vai latviešu skola mikrorajonā, un to pašvaldība nevar pieļaut.

Rīgas domes priekšsēdētājs apšauba arī to, vai daļa pašvaldības funkciju izglītības sfērā patiešām ir jānodod valstij, jo valsts ir pierādījusi kompetences trūkumu, ko apliecina skolotāju algu reforma.

Iepriekš izglītības un zinatnes ministrs Kārlis Šadurskis paziņojis, ka 79 skolas Latvijā apmeklē nepietiekams skaits bērnu — mazāk nekā 50 cilvēki, tātad šīs mācību iestādes gaida apvienošana vai likvidācija.

2016. gadā skolu skaits valstī samazinājās par 20 mācību iestādēm, deviņas skolas tika slēgtas pilnībā. Likvidētas arī trīs pirmskolas iestādes, reorganizētas 22 skolas un bērnudārzi.

Ziņu lente
0