Lielas skaidras naudas summas vairs neinteresē VID

© pixabayБанкомат
Банкомат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvieši iemaksa bankomātos arvien vairāk skaidrās naudas, pagājušajā gadā tika iemaksāti 2,67 miljardi eiro.

RĪGA, 20. marts – Sputnik. Pagājušajā gadā latvieši bankomātos iemaksājuši 2,67 miljardus eiro, ziņo Latvijas televīzijas portāls

Daļa šo līdzekļu var būt aplokšņu algas, taču tās apjomi atbildīgām iestādēm pagaidām nav zināmi. Valsts ienākumu dienests nesaņem no bankām detalizētu informāciju šajā jautājumā. 

2014. gadā kopējā iemaksātā summa sastādīja 2,38 miljardus eiro, 2015. – 2,59 miljardus, 2016. – jau 2,67 miljardus. Zināms, ka apmēram pusi no tās naudas ieskaitījušas juridiskas personas, pārējo – fiziskās. Bet vai šī nauda ir oficiāla vai neoficiāla alga, parāds vai radinieku dāvana, nav zināms.

VID bijušais ģenerāldirektors Kārlis Ketners - Sputnik Latvija
Bijušais VID direktors ierosinājis ieviest nodokli par bagātību

2013. gadā VID nodokļu kontroles pārvaldes direktore Ināra Pētersone paziņoja, ka šīs jautājums jāizanalizē. 2014. gadā departaments iesniedza grozījumus Finanšu ministrijā, kuri paredz, ka bankām ir jānodod dati par privātpersonu iemaksātiem naudas līdzekļiem gadījumā, ja iemaksas tika veiktas ne mazāk kā astoņas reizes gadā, un to kopējā summa pārsniedza sešus tūkstošus eiro. Taču šis jautājums netika izskatīts.

Tagad VID neuzstāj uz šādiem grozījumiem.

Kā raksta LSM.lv, VID Nodokļu maksātāju konsultāciju pārvaldes direktora vietniece Dace Pelēkā atzīmēja, kā ieņēmumu dienēstam jādomā par citiem risinājumiem, nevis par nepārtrauktu informācijas saņemšanu no kredītiestādēm.

Ziņu lente
0